Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 195
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kukold: No... Wszyscy widzimy jak zapatrzony na zachód tusk buduje elektrownie atomową, cpk, port w Świnoujściu... No i te laudacje na cześć przekopu mierzei wiślanej... :D
  • Odpowiedz
  • 25
@kukold
Tak, zawsze byli w tym narodzie myślący trzeźwo, rozumiejący co jest motorem rozwoju i bogactwa- praca, edukacja, innowacja oraz ludzie, żyjący urojeniami, którzy uważali, że należy się skupić na tym, kto umarł na krzyżu a teraz siedzi w chmurach, albo ile jest płci i jak wysoki powinien być dochód gwarantowany.
  • Odpowiedz
@kukold: @ScypioAfricanus @Pan_Slon a to nie nie było tak że ci zachodni reformatorzy też nas napadli? XD
W dodatku dzięki liberum veto władze nic nie robiły. Patrzyły tylko jak państwo słabnie względem sąsiadów. Trochę podobnie do tego co teraz mamy z Zusem i NFZ. Wiemy że te dwa systemy działają fatalnie i tylko czekamy na ich upadek bo po co reformować?
Podobnie z systemem energetycznym ale tutaj już
  • Odpowiedz
@kukold: Było tak jak mówisz. Ja ostatnio sobie czytałem "Chłopki" i bardzo mnie rozbawił fragment, w którym jakiś tam obszar nawiedziła susza i zamieszkująca go tłuszcza powiązała to z tym, że jeden (właśnie trochę bardziej prorozwojowy) chłop sobie miesiąc wcześniej radio kupił i że to na pewno przez to. Oczywiście go z------i :) Czym to się różni od raka od 5g?
  • Odpowiedz
@janekplaskacz: Które konkretnie inwestycje? W ETSy? Połączone z pogardą do zwykłego człowieka?

Daleko mi do konfederatów (Adi Zandbeg był moim kandydatem), ale nie dziwie się ludziom, że zwracają się w prawą stronę. Oni przynajmniej udają, że zależy im na ludziach i wielu się na to łapie.
Ludziom przejadła się zachodnia wolność i postępowość.
Po co im wolność przemieszczania jak nie stać ich na wakacje za granicą?
Po co im unijne pieniądze na inwestycje
  • Odpowiedz
@SzalonyOgorek: Ale co próbujesz udowodnić? Sporo elekcyjnych królów i tak było zza granicy i nie kończyło się to za dobrze jak chociaż w czasie Potopu i uwikłania w walki szwedzkiej arystokracji o pretensje do tronu. Nie zależało szlachcie na polskim narodowym królu, tylko fakt, na idiocie, bo chcieli go trzymać za mordę i żeby nie pyskowal nim. Mógłby być nawet z Burkina Faso gdyby był debilem to nie mieliby z
  • Odpowiedz
@kukold W tych czasach chyba po prostu bym to p--------ł i wyjechał z kraju gdzieś na zachód. A debile by dalej sobie chodzili do kościółka i lizali odbytnicę Rosji i PiSowi
  • Odpowiedz