Aktywne Wpisy

MonazoPL +179
MichuTop +148
Niesamowitym przykładem syndromu sztokholmskiego są dla mnie osoby postronne broniące astronomicznych zarobków lekarzy z NFZ, typu Aneta lat 40 kasjerka na minimalnej lub Mariusz lat 47 pracownik serwisu samochodowego. Liczne głosy od tych ludzi - "Trzeba było się uczyć", "Oni ciężko się uczyli przez 6 lat na studiach, zarobki 100k im się po prostu należą". Zupełnie jakby inni ludzie potrzebni gospodarce nie musieli się uczyć czy równie ciężko albo i ciężej pracować,

Teraz wysłać to beta testerom i kilku znajomym, żeby poszukali krytycznych błędów i leci na steama w demo
W grze od pierwszego screena sporo się zmieniło, co widać gołym okiem.
Poziomów jest 5 + walka z bossem, na każdym jest jakieś ukryte pomieszczenie + przejście do nowego ukrytego poziomu
Jak ktoś będzie chciał polować na demko na steam: https://store.steampowered.com/app/3681830/Walters_Adventure/?l=polish
źródło: image
PobierzOgólnie uczę się programować (jakieś 1.5 roku już)
Pierwszą grą była gra na VR, typowa rozwiązywanie zagadek - escape room, gdzieś miałem filmik z kilku mechanik
Właśnie z dziedziny (u nas nie było specjalnie kierunków) programowanie / serwis i trochę grafiki komputerowej.
Zawsze jak miałem czas bo kończyłem programować po pierwszej lekcji (łatwo mi szło) to z nauczycielem leciałem dalsze tematy.
Potem na około 10 lat odstawiłem programowanie bo "dorosłe życie" i wróciłem właśnie w tamtym roku jakoś bodajże.
Pobrałem sobie silnik Unreal Engine 5, odpaliłem i nie dałem
Trafić na problem i się poddać, nie raz miałem dość już tego.
Ale powiedziałem sobie, że skoro wydałem ponad 400zł żeby dodać to na steam, potem na licencje, obrazki i inne assety to szkoda mi wywalić kasę w błoto
A GoDot nie znałem, unreal był najlepszy bo tam programowałem wcześniej (wyżej opisane)
Muzykę zlecę komuś albo pobiorę odpowiednią / kupię - nie będę 2x wymyślał koła na nowo
Brakuje mi sprite'ów - na fiver jest tysiąc chętnych do ich zrobienia
Z resztą tak samo, ja zajmuje się sklejaniem tego i programowaniem, jestem sam a nie całym studiem gier.
Jak mi coś nie podpasuje to sobie to przerobię, ale nie chcę marnować miesiąca na
W czwartek na 100% dam Ci znać bo wtedy kończą mi się nocki i mój grafik na ten tydzień
@niezly_softcore:
Z dodatków to PaperZD - plugin dodający właśnie elementy 2D
Oraz PaperFlipbook - do animacji 2D z