Wpis z mikrobloga

U was też DJI Osmo Action bardziej telepie niż GoPro? Dziś montaż na kierownicy, tylko złej złączki użyłem (jak do szelek), bo gdzieś wcięło złączkę do kierownicy i dlatego mogło telepać (kamerka zamiast siedzieć na środku uchwytu, była wychylona wprzód), ale mimo wszystko kamerka powinna w miarę stabilnie siedzieć, a nie bujać się przód-tył i słychać to na nagraniach (podobnie jak w taniej SJCAM SJ4000). Bo jeśli tak, to ją dyskwalifikuje. Byle dziura, nierówny asfalt i RockSteady+ nie pomaga, na szutrach obraz drga niemiłosiernie. Starą poczciwą GoPro Hero 7 też montowałem na kierownicy, jeździłem w terenie i zero drgań. I zastanawiam się, co z tym zrobić, bo DJI działa stabilniej, kolory są ciekawsze, ale może to kwestia lipnych mocowań i można kupić lepsze? #gopro #dji #kamerasportowa

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SendMeAnAngel: A masz kompletne full auto ustawione czy zablokowałeś coś na manualnym ustawieniu? Domyślam się czym są drgania o których mówisz. Kamerka musi wydłużyć ekspozycję, bo jest w bardziej zacienionym miejscu i pojawia się lekki motion blur, obraz jest wystabilizowany dobrze, ale małe smugi motion blura tańczą góra-dół. Swoją drogą ja nie polecam używać wyższej stabilizacji niż podstawowy RockSteady, każda mocniejsza robi coraz większy crop i jakość obrazu spada (no
  • Odpowiedz
@fortySeven: Stabilizacja we wszystkich kamerkach sportowych działa tak samo. Większą lub mniejszą "płynność" uzyskuje się przez poświęcenie większego lub mniejszego obszaru na krawędziach nagrania. W GoPro jest spoko to, że tam można nagrywać rozdzielczości większej niż 4k, dzięki czemu wyższa stabilizacja w mniejszym stopniu wpływa na ostrość obrazu. W każdym razie nie ma sensu ustawiać w żadnej kamerce stabilizacji wyższej niż ta najbardziej podstawowa.
  • Odpowiedz