Wpis z mikrobloga

@ZwyklyGnostyk: może to się wydać przejrzałe ale dobrym sposobem jest tzw pościelenie łóżka według pitersona. Zmiany pomniejszych nawykow moim zdaniem serio mogą poprawić komfort życia.

No a reszta to znalezienie swoje pasji jaka by nie była i systematyczne wdrażanie dobrych nawyków które pozwolą ci żyć w miarę komfortowo.

No i bardzo ważne jest też nauczenie się asertywności w sobie bo bez tego to ano rusz.
  • Odpowiedz
@ZwyklyGnostyk: Social media zniszczyły współczesne kobiety, których oczekiwania są tak mocno wywindowane, że to aż przechodzi jakiekolwiek pojęcie. Wszystkie szprychy od małego wychowują się na YouTube gdzie Wersow ma idealne uzębienie konia i codziennie nowe labubu, odkrywają Instagrama gdzie spermienie wręcz przytłacza ostatnie resztki rozumu, które posiadają, i potem mamy taką 19 letnią księżniczkę.

W pewnym momencie życia, całkiem niedawno, usłyszałem od jednego femoida, że się słabo ubieram, że mam taką
  • Odpowiedz
@ZwyklyGnostyk: Blackpill imo ma racje ale tylko w skali makro, nie warto sobie przesadnie nią zaprzątać głowy w zyciu osobistym, większość związków powstaje lokalnie i na swoim "poziomie"
  • Odpowiedz
@ZwyklyGnostyk: kobiety nie muszą już wchodzić w związki tak jak to było dawniej. Dzisiaj żyje się o wiele lepiej samotnej babie niż babie ze średnim albo kiepskim facetem. A faceci tego do siebie nie dopuszczają i tworzą kolejne teorie byle tylko nic w sobie nie naprawić.
  • Odpowiedz
@ZwyklyGnostyk: Nic się nie zmieniło, tylko nie było internetu. Brało się to co było. Wszystko tak jak teraz się łaczyło w okresie szkolnym i studiów + obrębie znajomych. A teraz sobie możesz związek założyć z kimś kilkadziesiąt kilometrów dalej. Teraz dlaczego jakaś Kasia ma bazować na swoim miasteczku, jak odpala aplikacje randkową i ma kilakset facetów w obrębie kilkudziesięciu kilometrów. faceci to samo zresztą
  • Odpowiedz
@Zopyross: Często cie widzę na tagach blackpill i przegryw jaki ty masz do tego stosunek jako osoba wierząca? Też jestem osobą wierzącą. Jak manosfera wjedzie w mejstrim to liberalni katolicy okrzykną redpill i blackpill grzechem ;-)
  • Odpowiedz
@Varesi: liberalni katolicy to herezja, pewnie agenci Towarzystwa Jezusowego, mój stosunek do relacji damsko-męskich wyraził Syrach w swojej Księdze oraz św Paweł w swoich listach ;) kobieta ma być cicha, skromna i służyć oparciem mężczyźnie
  • Odpowiedz