Wpis z mikrobloga

Na Maxie pojawili się Grzesznicy, obejrzałem i mocno się rozczarowałem. Według mnie film zbiera bardzo pozytywne opinie od krytyków tylko dlatego, że większość obsady jest czarna i poruszono tu temat rasizmu/ku klux klanu (czyli spełnia wszystkie warunki, żeby zgarnąć Oscara ;)). Film długi, nudny i bardzo wolno się rozkręca, dopiero pod koniec akcja przyśpiesza. Scneariusz również nie porywa i niczym nie zaskakuje. Z 75% filmu zakwalifikowałbym jako dramat obyczajowy, a reszta to m.in. horror i musical. Dla mnie takie 4/10.

#horror #dramat #film #filmnawieczor #filmy #hbomax
Desolator - Na Maxie pojawili się Grzesznicy, obejrzałem i mocno się rozczarowałem. W...

źródło: obraz_2025-07-06_093142347

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Desolator ja również jestem zaskoczony zachwytem, ten film to dziadostwo do browara, a i tak nudne. Sam przekaz mocno od czapy, jakieś anty rasistowskie pro muzyczne rozterki
  • Odpowiedz
@Desolator powinno być jeszcze Sci-fi bo przecież czarny bohater postanawia zostać z dzieckiem zamiast iść w balety

Bajka i tyle, już te wampiry bardziej wiarygodne
  • Odpowiedz
  • 1
@Gilgamesz69: Tak się składa, że nie oglądałem zwiastunów, obejrzałem je dopiero po seansie. Gdyby było na odwrót to dałbym jeszcze niższą ocenę. Ze zwiastunów wynika, że to jakiś horror/film akcji, a nie powolny dramat obyczajowy, który stanowi większość filmu.
  • Odpowiedz
@Desolator: moim zdaniem dla scen "muzycznych" warto obejrzeć ten film. Ale tak ogólnie to się zgadzam, mam podobne odczucia jak przy Whiplash, że to powinien być max 45-60 minutowy film i rozciągnięto go tylko po to, żeby móc to puszczać w kinach jako standardowy film. Czarni akurat mi w ogóle w niczym nie przeszkadzali.
  • Odpowiedz