Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam dylemat. Zakładając, że jestem jedynym bliskim swoich rodziców, powinienem ich pochować w miejscu, w którym mieszkali większość życia, czy w miejscu w którym ja mieszkam? Za pierwszym wariantem przemawia oczywisty fakt, że tam mieszkali i tam powinni zostać pochowani. Za drugim to, że mi będzie wygodniej i będę mógł bardziej dbać o ich grób.
#smierc

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Twoi rodzice po swojej śmierci będą to mieli w dupie.

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jeżeli nie wyrazili woli, że chcą być pochowani w rodzinnych stronach pochowaj ich bliżej swojego miejsca zamieszkania. Miałem parę ekshumacji na drugi koniec Polski, raz nawet zabrano nagrobek, to są koszty, a i wygodniej będzie ogarniać grób na miejscu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: o ile nie planujesz ich otruć, to raczej nie umrą w tym samym czasie. Więc najpierw matka będzie odwiedzać grób ojca (ew. odwrotnie, ale to rzadszy przypadek, bo kobiety żyją dłużej). No to chyba wypada ojca pochować blisko matki. Zresztą to ona zdecyduje. A potem logiczne jest, że drugiego rodzica grzebiesz obok pierwszego, bo po co dojeżdżać w dwa miejsca?
  • Odpowiedz