Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
- 34 lata
- singiel
- #wroclaw
- 30k na rękę w tym upadłym IT, lajtowa praca zdalna
- mieszkanie 60m prawie spłacone, nowe auto
- normalne relacje rodzinne

I co robić w tej sytuacji? Wiem, że najgorzej to nie wygląda ale mam wrażenie że już wymaksowałem co mogłem w moim życiu. I tak się dzieje życia cud, wstaje rano, klikam w komputer, robie jedzenie, oglądam coś w TV, ewentualnie jadę na rower czy spacer, powrót. Czy tak wygląda to życie? Nawet nie mam problemu z brakiem czasu tylko totalnie nie mam pomysłu co z tym czasem robić. Żebym to jeszcze przystojny był to bym sobie jakąś dziewczynę znalazł i gdzieś polatał po świecie a tak to wygląda jak wygląda. Boję się, że zaraz mi zdrowie siądzie i tyle będzie z tego. Nie wiem, może przesadzam i mam zbyt wysokie oczekiwania, może i tak żyję lepiej niż 99% Polaków i w dupie mi się poprzewracało.

Co byście zrobili w mojej sytuacji i czy ma ktoś z was podobnie?

#depresja #zalesie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: wymaksowałeś jedną statystkę, zapominając o najważniejszym - po co i dla kogo to robisz. C--j wie co powiedzieć ludziom takim jak ty, straciłeś masę czasu i teraz "wyjść do ludzi" trochę cringe. Mimo super stabilnej sytuacji bardzo #przegryw, przykro mi.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: lol chłopie, jakbym miał takie życie, to bym sobie sam latał po świecie a nie czekał, aż jakaś d--a się znajdzie. Życie ucieka, nikt ci go nie odda, nawet jak się znajdzie ktoś. Materialnie się zabezpiecz na przyszłość i fajrant.
  • Odpowiedz
@derivatives: można jak najbardziej, jeszcze jak! Ja przez ostatni tydzień muchy oglądałem jak latały pod sufitem, mimo że mogłem nawet na koniec świata lecieć, bez żadnego zobowiązania. Łeb ogranicza okrutnie, można stać się wrogiem samym dla siebie, co jest najgorsze.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: piona żyje podobnie, w tym mieście d--y nie znajdziesz, leć do Brazylii albo Azji, ewentualnie na Ukrainę bo Wrocławskie Ukrainki też bardzo szybko podłapują feministyczne klimaty i stają się "księżniczkami"
  • Odpowiedz
Najbardziej bawią typy biedaki co nie zarabiaj nawet 1/4 tego i myślą że wszystkie problemy załatwia pieniądze i podróże. Oj jak ja bym Wam życzył znaleźć się w podobnej sytuacji...

Człowiek biedny zawsze ma jeszcze nadzieję że może kiedyś jak się dorobi....

Człowiek majętny doskonale wie że to nie kwestia braków w sobie ale barków egzystencjalnych. A tego nie da się załatać kasa, seksem, podróżami, samochodami...
Dlatego moim zdaniem pustka życiowa i depresja paradoksalnie bardziej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jest kilka opcji:
- patent żeglarski
- licencja pilota
- biura podróży dedykowane dla singli
- Kawasaki
- grindowanie staów w realnym życiu, jak korona gór Polski albo odwiedzenie wszystkich
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja mam bardzo podobnie, z tym, że wyglądam dobrze i mocne skille miękkie także miałem trochę dziewczyn, obecnie żona, dziecko i dom 150m także czasu ekstremalnie mało, ale za to człowiek happy. Nie mówię, że masz spróbować bo lepiej być singlem niż w nieudanym związku.
Wygląda jakby Ci brakowało jakiegoś nowego celu, a w tym raczej nie można pomóc bo to mocno indywidualna kwestia zależąca od osobowości. Ale pomyśl
  • Odpowiedz
Żebym to jeszcze przystojny był to bym sobie jakąś dziewczynę znalazł i gdzieś polatał po świecie a tak to wygląda jak wygląda.

@mirko_anonim: A to samemu nie możesz sobie pojechać? Dwa razy do roku pakuje walizkę i tak sobie gdzieś jadę. Wrocław, IT, 39 level here. Sytuację materialną mam względnie podobną.

Jestem jedynakiem, to może jest mi łatwiej znosić samotność. Dodatkowo cechy wyglądu mam takie, że miałem w sobie zawsze
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
krzepki-obserwator-32: Opowiedziałeś nam ładnie o całej otoczce, ile zarabiasz, że masz auto, mieszkasz we Wrocku. Nie powiedziałeś tylko najważniejszego, co siedzi w Tobie w środku, tzn czy czujesz się szczęśliwy, czy masz cel, swoje wartości za które byłbyś gotowy walczyć, prawdziwych przyjaciół, wspierających, czy czujesz się potrzebny i kochany przez kogokolwiek. Człowiek to nie tylko to co na zewnątrz ale też to co wewnątrz. Możesz zarabiać 5 razy tyle ale być
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @woj_st bez przesady, ja się przegrywem nie czuję, przecież mam lepiej niż 90% młodych Polaków. Po prostu oczekuję więcej skoro mam możliwości.
@derivatives normalnie, nic się nie chce, wszystko szybko się nudzi
@let_it_be tak Ci się wydaje, to tak nie działa. Samemu to żadna frajda jeździć, przerabiałem to lokalnie
@wychodek_n------n :(
@enten @2-aminopirydyna baby mi aż tak nie trzeba, nie mam parcia na ruchanie, bardziej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim odważne stwierdzenie ze zyjesz lepiej niz 99% Polaków. Śmiem twierdzic ze jest odwrotnie. Lepiej od ciebie zyje Karyna z żabki i Mariusz z magazynu ktorzy co weekend z paczka znajomych wyjezdzaja nad jezioro lub bawia się i ciesza w innych okolicznosciach. Ty jestes tylko szczurkiem z drogimi zabawkami, ktorego nikomu nie bedzie kiedys zal
  • Odpowiedz