Wpis z mikrobloga

@PrzylecialDuzySamolot: Szczerze? Po tym jak Sony i Micro wypuszcza swoje gry dosłownie wszędzie to widzę coraz mniejszy sens w konslach stacjonarnych, bo wystarczy zwykły PC ze średniej półki i ograsz wszystko. Najlepiej to pokazuje popularność Switch 2, który dzięki wyraźnemu odłączeniu się od reszty game-devu sprzedał już 6 milionów konsol w miesiąc (najlepiej sprzedająca się konsola w historii). Inna sprawa, że wolałbym kupić Steam Decka niż Switch 2.
  • Odpowiedz
@SonidoStark: ogólnie sam fakt że w obecnych czasach wychodzą gry "ekskluzywnie" na jakąś platformę nie ma teraz sensu - nikt tej innej platformy (czyli z reguły konsoli) nie kupi dla jednej gry a wydawca traci rynek nowych graczy. Nintendo to inna kwestia bo oni mają Mario i Zelde oraz ekosystem który jest bardziej przystępny do grania bo tam się gra głównie w gry od Nintendo - Zelde, Mario itp.
  • Odpowiedz
@ejenes no a nie ma większego? Nie instalujesz sterów modląc się że na xxx numerku rtx działa w tej grze lepiej a w kolejnym coś s-------a i cofasz, do tego dej pan spokój, konsole są dla biedaków antysystemowych, kupuje płytę i sprzedaje, coś co na PC wymarło tyle lat temu że już nikt nie pamięta. Najlepiej mieć to i to a poza tym polecam mieć wszystkie konsole no może oprócz xboxa
  • Odpowiedz
@BigSW: Mi nie musisz tego tłumaczyć. Kupno kompa zaczynasz od analizy podzespołów, później składanie kompa (o ile potrafisz), później instalacja pierdyliard aplikacji, konfiguracja, testing itp itd.

Konsole kupujesz, podłączasz kabelki sciagasz gierke i bzikasz
  • Odpowiedz
@ejenes amen kolego, tak właśnie jest a ludziom po prostu nie chce się w to bawic, szczególnie staremu dziadowi. Jakbym wujowi który gra tylko w jedną grę powiedział że PC lepszy i jak to wygląda konfiguracja to by mu się chyba odechciało grać
  • Odpowiedz
@BigSW @ejenes @Kajtosz miałem xsx, ps5 i switcha jednocześnie, sprzedałem xsx i kupiłem PC ze średniej półki, obecnie od premiery switcha 2 wymieniłem swojego pierwszego. Powiem tak: jeżeli kogoś kręci głownie wydajność, wygląd gier, a nie sam czysty gameplay to PC jest niezastąpiony, ale co do zasady granie na piecu jest uwarunkowane tym, że siedzisz przy nim na fotelu i grasz na monitorze, często komputer masz w innym miejscu
  • Odpowiedz
@Kajtosz: mityczny xD no nie wiem chłopie. Może zacznijmy od tego, że nie musisz co jakiś czas wymieniać podzespołów, żeby JAKOŚ ta nowa gierka wyszła. Później się zastanawiasz, przesuwasz paski żeby to miało ręce i nogi, nie mówiąc o tym że czasem walczysz żeby coś się włączyło, bo jakiś błąd, bo jakiś sterownik. Exy wychodzą ale na czasowa dostępność. Więc ja sobie w GTA, czy inne Uncharted pogram w dniu
  • Odpowiedz