Wpis z mikrobloga

@wyszopek129: Brawo, zszedłeś na ziemię. Żadne kropo nie potrzebują dzisiaj juniorów programowania. No chyba że masz dobre referencje i plecy, to gdzieś cię wezmą. Duże firmy informatyczne regularnie przerzucają projekty do Indii albo masowo zwalniają ludzi. W dobie AI i taniego outsourcu nikt nie otwiera nowych zespołów/projektów w Polsce czy ogółem na zachodzie. Zrób sobie kurs na zakładanie klimy, to będziesz mógł pisać, że robisz 15k.
  • Odpowiedz
@wyszopek129: Ostatni dobry moment do wejścia w programowanie był około 3 lata temu, po pandemii. Teraz już będzie coraz słabiej. Jak ktoś ma trochę oleju w głowie, to się w to nie pcha, a już na pewno nie w najbardziej popularne gałęzie IT.
  • Odpowiedz
@wyszopek129: spudłowałeś, próbujesz wejść do branży w której jest przesyt ludzi i takich jak ty jest na pęczki. Próbuj dalej, wybierz coś innego i licz, że za 2 lata sytuacja się nie powtórzy.
  • Odpowiedz
@wyszopek129: na pewno zaczęła równe 2 lata temu? W jakiej miejscowości szukałeś pracy? Bo ja pamiętam, że też zacząłem 2 lata temu i pierwsza rozmowę o pracę to dostałem bardzo szybko, na pracę o wiele dluzej ale się udało
Może nie miałeś tych mitycznych projektów na gicie?
  • Odpowiedz