Ale sęk w tym że na stronie policji piszą o "uregulowanym stosunku do służby wojskowej" czy B24 to uregulowany stosunek do służby wojskowej?
I co do komisji lekarskiej to chciałem iść do psychiatry wkrótce ale słyszałem, że policyjna komisja czasem żąda historii leczenia z ostatnich 2 lat to prawda? Bo ostatni raz u psychiatry prawie 2
@tylkoponsfw: o panie, to możesz mieć schody przez to. Jak masz coś z deklem nie tak to wyjdzie na multiselekcie, albo przy rozmowie z psychologiem który opiniuje.
@tylkoponsfw: jak im o tym powiesz to raczej na 90% będziesz odrzucony. Idź do wcr powiedz ze chcesz isc do wojska na szkolenie przygotowawcze, później na specjalistyke to cie powinni szybciej wysłać na komisję lekarska. Ale to licz sie z tym ze będziesz musiał jechać na nią do innego miasta
@Trzezwiejacy_Pijaczyna Dzięki za poradę a po tej komisji jak mi zmienią z B24 na A to normalnie mogę zrezygnować z dalszych etapów w wojsku bez żadnej sankcji?
Tak też myślałem by najpierw zmienić z B24 na A by nie narobić smrodu z tym czemu mam B24 i zataić to że się leczyłem u psychiatry.
Teraz sprawdziłem ten test multiselekt to jakbym odpowiadał zgodnie z prawdą to bym raczej go nie przeszedł
@tylkoponsfw: tak jak napisałem kategoria zdrowia z książeczki wojskowej ma sie nijak podczas przyjecia do policji. Inny resort. Masz mieć tylko uregulowany stosunek do służby wojskowej. Zadzwoń do wojewódzkiej do kadr i sie wypytaj co z tym b24. A czy zataisz czy im prawdę powiesz to nie moja sprawa. Z depresja i tym ocd w przeszłości raczej nikt nie dopusci cie do pracy z bronią. Zostaje mon. Tam im posciemiasz
@tylkoponsfw: wojsko. Nie wiem ile masz lat, ale zarobki większe jak w policji. Za dużo sie nie narobisz. Na specjalistyce (11 miesiecy), masz całkiem nieźle warunki. Przejazdy PKP, PKS 78% taniej. Wyżywienie (sniadanie, obiad) na jednostce, miejsce do spania też.
@Trzezwiejacy_Pijaczyna Ja bym wolał policję bo praca 8h, nie trzeba siedzieć w koszarach a przede wszystkim praca w policji wydaje się dla mnie ciekawa i pasjonująca, zawsze ciągło mnie do policji a w wojsku na siłę bym siedział
@tylkoponsfw: jak uważasz, twoja decyzja. Ale raczej bym sie nie nastawiał pozytywnie na policję. Zataisz, poswiadczysz nieprawdę, jest paragraf. W monie jak wyjdzie, powiesz ze zapomniałeś o tym, i nikt nie bedzie robił afery. Robisz też 8h, jak służbą wypadnie to więcej. Spac na jednostce nie ma obowiązku. Tylko miesiąc na przygotowawczej jesteś skoszarowany.
@Trzezwiejacy_Pijaczyna A zarobki w wojsku większe o ile są? Bo patrzyłem i chyba takie same są jak dla osoby dorosłej przed 26rż jako szeregowy w wojsku i posterunkowy na policji
@tylkoponsfw: Co do tego miesięcznego to nie wiem. Ale jak laski po 40kg przechodzą to chyba raczej spacerek. Później póki czegoś nie odjebiesz, to nie maja jak cię zwolnić, bo na jakiej podstawie? Tylko musisz pamiętać ze to mundurówka. Jak w zwykłej pracy sie spóźniałes czy coś, to nie masz czego tam szukać
Ale sęk w tym że na stronie policji piszą o "uregulowanym stosunku do służby wojskowej" czy B24 to uregulowany stosunek do służby wojskowej?
I co do komisji lekarskiej to chciałem iść do psychiatry wkrótce ale słyszałem, że policyjna komisja czasem żąda historii leczenia z ostatnich 2 lat to prawda? Bo ostatni raz u psychiatry prawie 2
Schody przez to - będą sprawdzać historię leczenia?
Co do multiselektu albo rozmowy z psychologiem to nw czy wykryją depresję lub ocd
Tak też myślałem by najpierw zmienić z B24 na A by nie narobić smrodu z tym czemu mam B24 i zataić to że się leczyłem u psychiatry.
Teraz sprawdziłem ten test multiselekt to jakbym odpowiadał zgodnie z prawdą to bym raczej go nie przeszedł
A te 8h w wojsku to pon-pt czy czterobrygadówka jak w policji?
Co do zarobków to racja w wojsku lepsze przed 26 rokiem życia szeregowy 6300 na ręke to dosyć dużo.
Ostatnie pytanie i dzięki Ci za rady, ciężko jest na tym szkoleniu przygotowawczym i specjalistycznym, można ich "nie zdać"?