Wpis z mikrobloga

U Mentzen-a poziom manipulacji sięgnął kosmosu.

Pociąg do Chorwacji załadowany na 100% (już pierwszego dnia 95%) a Mentzen sugeruje, że ceny połączeń lotniczych są tańsze.
Krytykować PKP można ale ta trasa to akurat strzał w 10 (zresztą Deutsche Bahm od dawna jeździ na różnych dalekich trasach turystycznych przynoszących ogromne zyski).

Nie jest to prawdą bo:

- Pociąg jedzie z Warszawy a załączony samolot z Rzeszowa
- Pociąg dojeżdża do Rjeki a samolot ląduje w Zadarze
- Załączona cena nie zawiera bagażu (w PKP oczywiście on jest)
- Lot powrotny jest droższy
- Pula biletów to całe 4 sztuki

Zresztą skoro trasa przynosi zyski i sprzedaje się dobrze - w czym problem?
Są zapewne osoby, które w spokoju mogą jechać 19h sącząc sobie piwko i co komu do tego.

#polityka #polska #konfederacja
Caracas - U Mentzen-a poziom manipulacji sięgnął kosmosu.

Pociąg do Chorwacji załado...

źródło: temp_file4543561590759639233

Pobierz
  • 117
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Caracas: A niby czemu w Polsce mamy traktować to jako sukces rządu i podniecać się jakimś pociągiem do Chorwacji w sytuacji gdy PKP to dziadowska instytucja źle zarządzana za nasze pieniądze xD
Równie dobrze można byłoby cieszyć się z otwieranych w PRL przez Gierka i Jaruzelskiego Gierkówek, które mimo otwarcia nadal były budowane przez wojsko a dodatkowo państwo było zarządzane w sposób dziadowski xD
Taka słaba małostkowość z waszej strony
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@seretu To, że Ty myślałeś, iż w dwie strony z Twoim poziomem inteligencji akurat mnie nie zaskoczyło. Nie wiem na jakiej podstawie stwierdziłeś, że to w dwie strony skoro że screena wynika co innego. Ale może z interpretacją obrazu masz takie same problemy jak z czytaniem ze zrozumieniem
  • Odpowiedz
@Caracas: Bo jest to przewoźnik krajowy, spółka skarbu państwa. Jaki jest target tej linii? Bogate oskarki z Warszawy którym za przejazd zapłaci ojciec? Mieszkam na południu Polski, za przejazd o podobnej odległości tyle że w drugą stronę, nad Bałtyk, relacji Kraków-Kołobrzeg zapłacę 20 złotych i będzie on jechał 3 razy krócej.

Jest to dodatkowo irytujące jako iż jest to przedstawiane jako wielki sukces ministerstwa infrastruktury. Sukces to by to był
Papieszpolak6996 - @Caracas: Bo jest to przewoźnik krajowy, spółka skarbu państwa. Ja...

źródło: screenzkoleo

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@Aik32fr45yd PKP Intercity przynosi straty?

Pierwsze słyszę. To kolejny mit:

Zysk netto PKP w ostatnich latach znacząco się różni w zależności od spółki wchodzącej w skład Grupy PKP.
  • Odpowiedz
Zresztą skoro trasa przynosi zyski i sprzedaje się dobrze - w czym problem?

@Caracas: jak zwykle populisci prawaki maja problem z tym co dobrze działa i sami maja takie postulaty wolnwgo rynku xD
  • Odpowiedz
@Caracas:ale sie nie denerwuj tak hahaha po prostu pomyslalem ze taki przejazd w dwie strony moze byc wart 370, to tylko utwierdza mnie w przekonaniu ze ten pociag to najbardziej idiotyczny pomysl podrozowania jaki ktos kiedykolwiek wymyslil XDDDDD
  • Odpowiedz
Jaki jest target tej linii? Bogate oskarki z Warszawy którym za przejazd zapłaci ojciec? Mieszkam na południu Polski, za przejazd o podobnej odległości tyle że w drugą stronę, nad Bałtyk, relacji Kraków-Kołobrzeg zapłacę 20 złotych i będzie on jechał 3 razy krócej.

@Papieszpolak6996:
Poproszę link do biletu Kraków-Kołobrzeg za 20 zł. Serio proszę bo chcę kupić.
  • Odpowiedz
@Caracas ale szczerze? To byłem w Czerwcu tamtego roku w Zadarze za niecała stówkę z Katowic w obie strony. Dokładnie 80. Jedyny minus to właśnie bagaż, no, ale nie oszukujemy się komfort i czas niewspółmierny. Zarazem nie neguje pociągu, bo napewno będzie popyt i lepsze to niż jechać samochodem 14 h, bo tak też byłem
  • Odpowiedz