Wpis z mikrobloga

Mireczki z tagów #samochody #motoryzacja #leasing prośba o małą pomoc :)
Szukam samochodu tak do 130k-140k brutto, ale kompletnie nie znam się na nowych samochodach. Czy ktoś może wie na jakie marki i modele warto teraz patrzeć?
To co potrzebuję, to jakiś Sedan/Combi w automacie, silnik benzyna/hybryda (nie plug-in bo nie mam gdzie ładować).
Z góry dziękuję :)
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RobotniczySportowyRKS: O widzisz, ja wręcz przeciwnie - brałem 4-letnie poleasingowe auto i pierwszą awarię miałem już dawno po skończeniu swojego leasingu (plus awaria z mojej winy :P). Teraz pojazd ma już ponad 12 lat i wciąż trzymam, bo szkoda sprzedawać tak niezawodne auto.

A wracając do Twojego pytania - w takim budżecie to masz wybór albo bieda wersja jakiegoś "normalnego" auta (typu Toyota) albo fajnie wyposażonego chinola (np. Omodę). Zresztą
  • Odpowiedz
Miałem już kilka używanych i zawsze to oznaczało problemy później - plus pałowanie się ze sprawdzaniem stanu.

@RobotniczySportowyRKS:
Jest istotna różnica pomiędzy zakupem 3-letniego poleasingowca ze znaną historią z pewnego źródła, a zakupem 10-letniej zagadki ściągniętej przez handlarza z Niemiec :).
  • Odpowiedz
VAG chyba za drogi bo ich ceny oraz rabaty są słabe z tego co ostatnio patrzyłem.

@Parmenides69: W Skodzie da się jakieś rabaty ugrać jeszcze, VW słabo ogólnie
Na Skodę właśnie dostałem 20k rabatu i finansowanie na 101% więc jakiś opcje są na nowe
ale jeszcze szukam opcji
  • Odpowiedz