Wpis z mikrobloga

Szukam firmy, która w rozsądnych pieniądzach wykona i zamontuje markizę balkonową. Czy ktoś w ostatnim czasie montował coś takiego u siebie i ma konkretną firmę do polecenia? Póki co słyszałem wyceny na ponad 10tys, więc zaczynam życzliwiej patrzeć na żagle słoneczne z biedry.

#wroclaw
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Prawdziwy_Oponiarz mi chcieli wymalować pokój 4x4 na biało bez materiału i faktury za 2k. Dla mnie to dwa dni roboty ze sprzątaniem a godzinowo 10h. Mówią mi takie są ceny, dobrze, że jestem milenialsem.
  • Odpowiedz
@bzikus moim zdaniem @donatien-de-sade choć piszę pewnie z przekąsem, ma sporo racji. Skoro szukamy ludzi, którzy pewne rzeczy za nas zrobią, to jest naturalne, że za wzrostem popytu idzie wzrost ceny, a następstwem tego jest fakt że coraz więcej ludzi będzie rezygnowało z pewnych rzeczy że względu na wysoką cenę właśnie, to powinno spowodować spadek popytu i cen. Tak działa wolny rynek. Ja nie mam problemu z tym że mnie
  • Odpowiedz
  • 0
@Prawdziwy_Oponiarz, @donatien-de-sade: Ogólnie to się z Wami zgadzam, dlatego nie jestem skłonny tych pieniędzy wyłożyć. 10k+ za markizę to już zbytek, mógłbym kupić, miałbym na to kasę, ale po prostu nie widzę uzasadnienia takiego wypadku (koszt vs produkt), a tak jak pisałem po pierwsze chciałem zweryfikować rynek (czyli nie zostać frajerem, który bierze pierwszą lepszą ofertę), po drugie mogę sobie kupić żagiel słoneczny i będzie spoko. Rozumiem, że
  • Odpowiedz
@Grayswandir: no to na 5m to są takie z 3ma pantografami. Ja mam na szerokość 3m i 2 pantografy. Jest bez zarzutu, przez te 10 lat co ja mam nigdy nie było z nią żadnego problemu. No tylko wiadomo, ja nie zostawiam rozłożonej jak wychodzę gdzieś dalej bo z pogodą roznie bywa. A jeszcze w sumie tak se myślę jutro niedziela to może podejdź na świebodzki? Tam od cholery meblarzy
  • Odpowiedz
10k za standardową markizę balkonową (manual, ~3×2 m) to sporo — zależy od tkaniny i kasety, ale da się taniej. Podjedź po wycenę do Luksta — robią markizy na wymiar i montaż w rozsądnych pieniądzach.
  • Odpowiedz