Szukam firmy, która w rozsądnych pieniądzach wykona i zamontuje markizę balkonową. Czy ktoś w ostatnim czasie montował coś takiego u siebie i ma konkretną firmę do polecenia? Póki co słyszałem wyceny na ponad 10tys, więc zaczynam życzliwiej patrzeć na żagle słoneczne z biedry.
@Grayswandir takie są ceny dziś i tyle. Ja myślałem o wyszpachlowaniu całego domu, ale panowie życzą sobie od 28 000 zł, więc zdałem sobie sprawę, że mnie nie stać na to i zostanie tak jak jest ¯_(ツ)_/¯
@Prawdziwy_Oponiarz: Zdaję sobie sprawę, że dzisiaj już nie będzie to kosztowało 4000, niemniej potrzebuję przynajmniej zweryfikować, czy faktycznie nikt tego nie moze zrobić za np. 7-8tys.
@Prawdziwy_Oponiarz mi chcieli wymalować pokój 4x4 na biało bez materiału i faktury za 2k. Dla mnie to dwa dni roboty ze sprzątaniem a godzinowo 10h. Mówią mi takie są ceny, dobrze, że jestem milenialsem.
@bzikus moim zdaniem @donatien-de-sade choć piszę pewnie z przekąsem, ma sporo racji. Skoro szukamy ludzi, którzy pewne rzeczy za nas zrobią, to jest naturalne, że za wzrostem popytu idzie wzrost ceny, a następstwem tego jest fakt że coraz więcej ludzi będzie rezygnowało z pewnych rzeczy że względu na wysoką cenę właśnie, to powinno spowodować spadek popytu i cen. Tak działa wolny rynek. Ja nie mam problemu z tym że mnie
@Prawdziwy_Oponiarz, @donatien-de-sade: Ogólnie to się z Wami zgadzam, dlatego nie jestem skłonny tych pieniędzy wyłożyć. 10k+ za markizę to już zbytek, mógłbym kupić, miałbym na to kasę, ale po prostu nie widzę uzasadnienia takiego wypadku (koszt vs produkt), a tak jak pisałem po pierwsze chciałem zweryfikować rynek (czyli nie zostać frajerem, który bierze pierwszą lepszą ofertę), po drugie mogę sobie kupić żagiel słoneczny i będzie spoko. Rozumiem, że
@Prawdziwy_Oponiarz: Człowiek uczy się głównie na błędach, najlepiej uczyć się na cudzych, najgorzej nie uczyć się na swoich. Ja już naukę wyciągnąłem, więc za przysłowiową flaszkę skory do pracy już nie jestem.
@Grayswandir: no to na 5m to są takie z 3ma pantografami. Ja mam na szerokość 3m i 2 pantografy. Jest bez zarzutu, przez te 10 lat co ja mam nigdy nie było z nią żadnego problemu. No tylko wiadomo, ja nie zostawiam rozłożonej jak wychodzę gdzieś dalej bo z pogodą roznie bywa. A jeszcze w sumie tak se myślę jutro niedziela to może podejdź na świebodzki? Tam od cholery meblarzy
@drzewnyzwierz ja jeszcze zobaczę, może się oswoję z tą ceną, może znajdę kogoś taniej, a może wykombinuję jeszcze coś innego. Sam nie zrobię raczej, bo mi się nie będzie chciało.
10k za standardową markizę balkonową (manual, ~3×2 m) to sporo — zależy od tkaniny i kasety, ale da się taniej. Podjedź po wycenę do Luksta — robią markizy na wymiar i montaż w rozsądnych pieniądzach.
#wroclaw