Aktywne Wpisy
stanley___ +10
#takaprawda #zwiazki
Szczęśliwy związek jest jak najbardziej możliwy tylko trzeba poznać drugą połówkę już w szkolnej ławce, najpóźniej na początku studiów - daje to największe szanse na trwałą, zdrową, wieloletnią relację.
Szczęśliwy związek jest jak najbardziej możliwy tylko trzeba poznać drugą połówkę już w szkolnej ławce, najpóźniej na początku studiów - daje to największe szanse na trwałą, zdrową, wieloletnią relację.
źródło: temp_file1744801560629915873
Pobierz
Sleepypl +61
20 plusów i robię wgw ( ͡° ͜ʖ ͡°)

"Z nami pani profesor, politolozka (...)
Dzien dobry pani profesor"
To albo "pani profesor" i wtedy "politolog"
Albo:
"pani profesorka, politolozka. Dzien dobry pani profesorko" :DDDDD
źródło: temp_file4249376375829256077
PobierzTo znamy od dawien dawna i nikomu jakos nie przeszkadza. Dlaczego wiec (nie tylko mnie) przeszkada psyholozka, nurkini itp?
@cinivo237: OK przekonales mnie. Cos w tym jest. Mysle ze masz racje.
@gorzki99: pewnie jesteś konserwatystą i lubisz to co znane i stare.
@swiadomy_anakolut: Otoz nie do konca. Ja jestem dosc otwarty na nowosci. NIe mam nic przeciwko zmianom. Jesli te zmiany wystepuja samoistnie.
Slusznie miras wyzej zauwazyl: Przeszkadza mia wciskanie zmian na sile. Samoistne zmiany mi nie przeszkadzaja.
@gorzki99: A co tu jest rzekomo wciskane na siłę? Feminatywy są przecież stare, sto lat temu też z nich korzystano. To właśnie w PRL sztucznie zwalczano ich użycie, na rzecz form męskich. To było poparte ideologicznie i wspierane przez państwo, a teraz wykopek jeden z drugim, tak rzekomo nienawidzący PRL, nagle wielce burzy się na łamanie zasad języka wypromowanych w tym okresie, jeszcze paradoksalnie
@swiadomy_anakolut: OK zgoda. Tylko ze jezyk ewoluuje? Kiedys mowiono "zwis meski" k---s oznaczal zupelnie cos innego niz dzis i nie byl wulgarny. Zamiast j pisano czasem y. Na pewno chcesz powrotu?
Jesli chcesz to dlaczego chcesz wybierac do czego chcesz wracac a do czego