Aktywne Wpisy

Wraczek +85
Na przestaje mnie zadziwiać, że w polskich realiach mamy tak wysoki współczynnik dzietności, powyżej 1.0.
W kraju gdzie część prawicy najchętniej robiłaby kobietom procesy za poronienie i stygmatyzowała ich dzieci, gdyby te okazały się homoseksualistami.
Restrykcyjna polityka aborcyjna, marne zarobki, horendalne ceny nieruchomości, niepewność geopolityczna, rząd sypiący kasę emerytom i starzejące się społeczeństwo.
Do tego dochodzi powrót PiS’u do władzy w 2027 i speedrun Białorusi.
I mimo tego wszystkiego KAŻDA PARA ma
W kraju gdzie część prawicy najchętniej robiłaby kobietom procesy za poronienie i stygmatyzowała ich dzieci, gdyby te okazały się homoseksualistami.
Restrykcyjna polityka aborcyjna, marne zarobki, horendalne ceny nieruchomości, niepewność geopolityczna, rząd sypiący kasę emerytom i starzejące się społeczeństwo.
Do tego dochodzi powrót PiS’u do władzy w 2027 i speedrun Białorusi.
I mimo tego wszystkiego KAŻDA PARA ma

jmuhha +7
Koleżanka z przedszkola (żona że stomatologa syna) to wybudowała za 800 k, co myślicie ( ಠ_ಠ)
źródło: 1000028074
Pobierz

Zakleilem kratki wentylacyjne na ile to się dało, wcześniej tryknąłem dwoma środkami z marketu budowlanego.
Mam za wczasu wynająć jakąś firmę żeby zrobiła oprysk mieszkania? Miał ktoś podobny problem?
#owady #pluskwy #kleszcze #insekty #remontujzwykopem #budujzwykopem #chupacabra
źródło: temp_file462458762572956203
PobierzDobrze zabezpiecz drzwi wejściowe, wejścia z rur i wszelkie szpary np silikonem, odsun łóżko od ściany, a najlepiej położyć pod nim pułapki lepowe, z talkiem lub olejem. Przydały u się też
znalazłem jakiś środek który jest podobno bardzo skuteczny: https://allegro.pl/oferta/cimex-out-100-ml-asplant-preparat-owadobojczy-14226328383
trzeba opuścić mieszkanie na dobę po zastosowaniu
kupuję ten środek na allegro i robię prewencyjny oprysk mieszkania
źródło: temp_file5042683621321702759
PobierzJak masz czas to może pomóc ozonowanie, ale trzeba opuścić mieszkanie, podobnie jak przy opryskach.
źródło: 1000056082
PobierzWspółczuję bo walka nierówna, odrobaczanie całej klatki, jak dalej będzie sąsiad co mu one nie przeszkadzają, da chwilę wytchnienia, ale problemu nie rozwiąże.