Wpis z mikrobloga

W bloku ktoś wywiesił kartkę z informacją ,,uwaga pluskwy w mieszkaniach,, rozmawiałem z sąsiadem który mieszka 2 pietra wyżej i mówi że są u niego pluskwy (pogryzły go) i prawdopodobnie przeszły od siada który mieszka nad nim.

Zakleilem kratki wentylacyjne na ile to się dało, wcześniej tryknąłem dwoma środkami z marketu budowlanego.

Mam za wczasu wynająć jakąś firmę żeby zrobiła oprysk mieszkania? Miał ktoś podobny problem?

#owady #pluskwy #kleszcze #insekty #remontujzwykopem #budujzwykopem #chupacabra
mkorsov - W bloku ktoś wywiesił kartkę z informacją ,,uwaga pluskwy w mieszkaniach,, ...

źródło: temp_file462458762572956203

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mkorsov one nawet mogą przejść po kablach elektrycznych i wyjąć z gniazdek. Im bardziej sąsiedzi będą walczyć środkami chemicznymi tym bardziej będą zdesperowane znaleźć nowe miejsce żerowania. A pozbyć się tego jest dość trudno bez wyrzucenia połowy rzeczy z mieszkania.
Dobrze zabezpiecz drzwi wejściowe, wejścia z rur i wszelkie szpary np silikonem, odsun łóżko od ściany, a najlepiej położyć pod nim pułapki lepowe, z talkiem lub olejem. Przydały u się też
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mexxl ok, zapomniałem o szachcie, zaraz tam psikne i zakleje rewizje, administracja jest poinformowana, ten człowiek który jest źródłem insektów jest chory na schizofrenię i nie pozwala nikomu wejść do mieszkania, kontakt utrudniony

znalazłem jakiś środek który jest podobno bardzo skuteczny: https://allegro.pl/oferta/cimex-out-100-ml-asplant-preparat-owadobojczy-14226328383

trzeba opuścić mieszkanie na dobę po zastosowaniu
  • Odpowiedz
  • 1
@mkorsov o jak się pojawią to kaplica. Dezynfekcja przez firmę też nie jest jakoś szczególnie droga prawdopodobnie 200-400 zł. Ale jak już się pojawiły u tego lokatora, to problem może być trwały
  • Odpowiedz
@mkorsov: Częste odkurzanie mieszkania (w tym łóżka).
Jak masz czas to może pomóc ozonowanie, ale trzeba opuścić mieszkanie, podobnie jak przy opryskach.
  • Odpowiedz
  • 0
@loality-gaming to dziadostwo możne nawet przechodzić po szybach wentylacyjnych, a nawet w bruzdach gdzie idą kable.
Współczuję bo walka nierówna, odrobaczanie całej klatki, jak dalej będzie sąsiad co mu one nie przeszkadzają, da chwilę wytchnienia, ale problemu nie rozwiąże.
  • Odpowiedz
  • 0
@loality-gaming najlepiej pogadać z sąsiadami czy też mają taki problem i razem zgłaszać do administracji. Jednego mogą olać, ale już kilku lokatorów będzie trudniej. Jeśli problem jest powszechny wtedy powinni zorganizować dezynsekcję całego pionu i pokryć to że wspólnych pieniędzy, a ostatecznie domagać się od sąsiada, który ten problem wywołał np zbieractwem
  • Odpowiedz