@krzysztof5750: ja mam tak od zawsze z mniejszym lub większym nasileniem. Jako dziecko już byłam taka zamulona, określiłabym to że czuję się jak babcia w ciele młodej (choć to już się nieubłaganie kończy) osoby. Miałam lepsze momenty w życiu, ale nic z nich nie wyszło. Inteligencja i w miarę jako taka samokontrola pozwoliła mi na obiektywny sukces w zdobyciu dobrego wykształcenia i obecnie pracy, ale reszta życia leży i kwiczy
@Ketoprofen: o najs, oski. To może po prostu praca z ludźmi wysysa energię, albo podświadomie nie uznajesz mężczyzn spoza branży z niższymi zarobkami. Trudno mi powiedzieć, ale jak czujesz misję i się chcesz realizować to super.
@Obserwator_od_10_lat: dobrą mam tarczycę, u psychiatrów byłam i oni nie widzą depresji. Tylko ja całe życie się maskuję i przed lekarzami też tak podświadomie robię. Cuksy dostałam na odczepkę, brałam i nie zmieniły nic.
Plus czy 10 latka której nie chce się wyjść z koleżanką na miasto bo woli grać w gierki też ma depresję? Bo takim byłam dzieckiem i tak pozostało do dzisiaj.
@Rzewliwy_wykolejeniec: nie zaprzeczę że może coś w tym być. Tylko już nawet najmniejszej reakcji na chłopa w pobliżu nie mam, nic mnie nie jara, moim obecnym hobby jest spanie.
Najgorsze jest to że już się pogodziłam się z tym, że tak będzie wyglądać moje życie. Z jednej strony czuję ulgę, z drugiej nienawidzę siebie za to, że się poddałam.
o rel, odkąd pracuję zdalnie to tylko paczkomat i zakupy, bo po całym dniu słuchania rozmów o niczym na spotkaniach człowiek ma dosyć obcowania z ludźmi ( ͡°ʖ̯͡°)
@krzysztof5750: to u ciebie jest przynajmniej nadzieja, że to coś co da się naprawić. Jak kolega wyżej pisał, może faktycznie coś biochemia w mózgu ci siadła i można to odwrócić farmakologią. Bo że to od tarczycy to u faceta to raczej mała szansa, ale też nie szkodzi sprawdzić.
Albo może brak ci adrenaliny w życiu. Na mnie to nie działa, ale większość osób potrzebuje nowych doznań co jakiś czas.
@beelzebub-chan: gdybym pracowała zdalnie to bym się już kompletnie stoczyła. Z jednej strony zazdroszczę możliwości wstania do roboty minutę przed, z drugiej wiem, że sam fakt, że muszę wyjść z domu w jakiś sposób jeszcze trzyma mnie w ryzach bycia funkcjonalną jednostką.
@Ketoprofen: To i tak masz spoczko, że możesz spać. Ja potężna bezsenność od dwóch lat. No i twoje zarobki będą wystrzelać albo już wystrzeliły, masz spoko branże i perspektywy na rynku pracy. A ja uważam, że tak, pieniądze dają szczęście i dają opcje.
@Ketoprofen jak jesteś lekarz to nie chcesz udzielić darmowej porady nie-lekarskiej? Mogę Ci wysłać coś co mi wyrosło i nie wiem czy iść z tym do lekarza aby sprawdził czy to zwykły pieprzyk czy coś? Bo mnie czerniakiem dr Google straszy a nie chce z siebie zrobić debila który zawraca dupę zwykła pieprzyko-brodawka.
@Rzewliwy_wykolejeniec: pieniądze dają stabilność, to prawda, tylko ja nigdy nie miałam parcia żeby jakieś kokosy zarabiać. U mnie kompletnie z wydatków odpadają podróże czy restauracje, drogie marki ubrań czy butów też mnie nie jarają. Jedyne co to kupuję kosmetyki do pielęgnacji z wyższej półki, ale to tylko kremy praktycznie, bo się nie maluję.
A ze spaniem to współczuję, to chyba jedna z niewielu rzeczy, na które naprawdę nie narzekam i
@10129: nie jestem dermatologiem/lekarzem ogólnym, nie znam się na takich zmianach.
Idź sobie do rodzinnego normalnie na NFZ to oceni czy dermatolog to powinien obejrzeć. Ja nie mam do tego kwalifikacji bo nie oglądam takich zmian na codzień
a nie chce z siebie zrobić debila który zawraca dupę zwykła pieprzyko-brodawka.
@10129: Jak pójdziesz prywatnie, to lekarz nic nie powie, a jeszcze będzie zadowolony z łatwej roboty ( ͡°͜ʖ͡°) Jak masz więcej pieprzyków, to idź po prostu na przegląd wszystkich, dobrze jest robić co jakiś czas.
@Ketoprofen: może gapienie się na przystojnych facetów to trochę za mało żeby coś poczuć? Bo co z tego gapienia się ma wyniknąć? Habituacja bodźca i kolejny przystojny facet w trakcie 30 letniego życia być może już nie dostarcza żadnej przyjemności. Przyzwyczaiłaś swój mózg do pewnych zachowań i być może nie chce już ci dawać dopaminy, bo dla niego nic z tego konstruktywnego nie wynika. Może bardziej działa na ciebie dotyk,
Miałam lepsze momenty w życiu, ale nic z nich nie wyszło. Inteligencja i w miarę jako taka samokontrola pozwoliła mi na obiektywny sukces w zdobyciu dobrego wykształcenia i obecnie pracy, ale reszta życia leży i kwiczy
u psychiatrów byłam i oni nie widzą depresji. Tylko ja całe życie się maskuję i przed lekarzami też tak podświadomie robię.
Cuksy dostałam na odczepkę, brałam i nie zmieniły nic.
Plus czy 10 latka której nie chce się wyjść z koleżanką na miasto bo woli grać w gierki też ma depresję? Bo takim byłam dzieckiem i tak pozostało do dzisiaj.
Osobiście uważam że bliżej mi do
Najgorsze jest to że już się pogodziłam się z tym, że tak będzie wyglądać moje życie. Z jednej strony czuję ulgę, z drugiej nienawidzę siebie za to, że się poddałam.
No cóż, nie każdy wygrywa w życie.
o rel, odkąd pracuję zdalnie to tylko paczkomat i zakupy, bo po całym dniu słuchania rozmów o niczym na spotkaniach człowiek ma dosyć obcowania z ludźmi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Albo może brak ci adrenaliny w życiu. Na mnie to nie działa, ale większość osób potrzebuje nowych doznań co jakiś czas.
Mogę Ci wysłać coś co mi wyrosło i nie wiem czy iść z tym do lekarza aby sprawdził czy to zwykły pieprzyk czy coś? Bo mnie czerniakiem dr Google straszy a nie chce z siebie zrobić debila który zawraca dupę zwykła pieprzyko-brodawka.
U mnie kompletnie z wydatków odpadają podróże czy restauracje, drogie marki ubrań czy butów też mnie nie jarają. Jedyne co to kupuję kosmetyki do pielęgnacji z wyższej półki, ale to tylko kremy praktycznie, bo się nie maluję.
A ze spaniem to współczuję, to chyba jedna z niewielu rzeczy, na które naprawdę nie narzekam i
Idź sobie do rodzinnego normalnie na NFZ to oceni czy dermatolog to powinien obejrzeć. Ja nie mam do tego kwalifikacji bo nie oglądam takich zmian na codzień
@10129: Jak pójdziesz prywatnie, to lekarz nic nie powie, a jeszcze będzie zadowolony z łatwej roboty ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak masz więcej pieprzyków, to idź po prostu na przegląd wszystkich, dobrze jest robić co jakiś czas.
@Ketoprofen:
@choochoomotherfucker
Może bardziej działa na ciebie dotyk,