Wpis z mikrobloga

Uwaga #swiadkowiejehowy! W trakcie toastu w firmie już nie trzeba udawać, że się podnosi rękę do odganiania muchy, a stukanie kieliszkami jest kwestią sumienia. Podobno to już nie ma związku z religią i odganianiem złych duchów, a jest tylko normalnym, popularnym zwyczajem.
Szkoda, że urodziny i transfuzja nie mogą się stać niereligijnymi zwyczajami. Chociaż przy tej prędkości rydwanu z którego wylatują odstępcy na zakrętach, kto wie?

#ogloszenie #religia #jehowi
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@not_found: cooo, to już można wznosić toast? No no, myślę że tak jeszcze z 10 lat i stwierdzą że rzeczywiście ta krew nie jest taka zła, a to że parę osób, w tym dzieci straciły życie żeby być lojalnym Jehowie to tam nieważne, przecież i tak zmartwychwstaną xd
  • Odpowiedz
@Sandrinia

a to że parę osób, w tym dzieci straciły życie żeby być lojalnym Jehowie to tam nieważne, przecież i tak zmartwychwstaną xd

Siostro, cóż za ignorancja! Te tysiące ludzi, które rozjechał rydwan Jehowy to chyba mała cena za pokarm na czas słuszny jaki zapewniają nam bracia w stałym kontakcie z naszym stwórcą..

Ech ci odstępcy, Armageddon tuż tuż a oni jak zwykle szukają dziury w całym ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@DystryktPrawdy:

Armageddon tuż tuż

Jesteśmy na koniec końcu końca tego systemu rzeczy, nauka o pokoleniu zazębiającym się z pokoleniem 1914 tego dowodzi xddd
Ciekawe co wymyślą jak już poumierają ci z pokolenia a armagedonu jak nie było tak nie ma. Może że po wielu modlitwach duch Jehowy podpowie że Jezus tylko tak bredził ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sandrinia

Ciekawe co wymyślą jak już poumierają ci z pokolenia a armagedonu jak nie było tak nie ma.

Czy się z tego wycofają, czy też tego dożyjemy, znów usłyszymy, że liczą na nasz powrót i zrozumienie, że to nie był żaden błąd, tylko nowe światło jaśnieje coraz bardziej, a głębokie modlitwy braci pomogły im lepiej zrozumieć zagadnienie pokolenia. Nieliczni, którzy zwątpią lub odejdą dostaną łatkę odstępców lub chorych psychicznie. Większość jak
  • Odpowiedz
@DystryktPrawdy: oj tak. Pamiętam jak się czułam gdy dowiedziałam się o tuszowaniu pdf w zborach. Jakby mnie ktoś oblał kubłem zimnej wody. W naszym zborze jak ktoś zainteresowany pytał w służbie o tę kwestię to mówiliśmy że u nas takie rzeczy się nie dzieją, a jeżeli już to sprawca dostaje szybko zasłużoną karę. Ta... Srali muchy będzie wiosna.
  • Odpowiedz