Wpis z mikrobloga

20 lat. Tyle czasu służyła mi myszka #logitech MX518.
Kupiona za pierwsze poważne pieniądze, zarobione na "wakacjach w rajchu". Wygląda paskudnie, lakier się starł, przebarwiła się, ale nadal jest w 100% sprawnał. Ze względów estetycznych idzie na emeryturę do szuflady. Mam nadzieję, że nowe sprzęty Logitecha trzymają poziom i następca będzie godny.
#pcmasterrace
piszczel - 20 lat. Tyle czasu służyła mi myszka #Logitech MX518.
Kupiona za pierwsze ...

źródło: temp_file1583016029648480289

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam nadzieję, że nowe sprzęty Logitecha trzymają poziom i następca będzie godny.

@piszczel: To ja niestety mam dla Ciebie złe wieści. Ale jeszcze jako tako te wyższe modele klasę trzymają, choć też nie zawsze.
  • Odpowiedz
@piszczel: Miałem takich chyba z 6. Wcześniej MX510. Później G400s.
Tak bardzo przyzwyczaiłem się do tego kształtu, że miałem poważne problemy ze zmianą myszki. Od zawsze u mnie palm grip, więc przy tych mniej "garbatych" musiałem bawić się w finger gripa, co męczyło i irytowało.
Wracając do MXów, to fakt, były wytrzymałe, ale u mnie po czasie łamał się kabel, i wyrabiał lewy klawisz. Jednak jak wspiminałem powyżej miałem ich
  • Odpowiedz
  • 1
@Pshemeck Jak napisałeś, to zacząłem się zastanawiać, czy może to też jest 510? A wznowione nazwali 518? Już nie pamiętam jaki dokładnie miała symbol. Pamiętam tylko że "MX 5xx".
  • Odpowiedz
@piszczel: Z tego co pamiętam to logo mocniej się wycierało w MX510, i ta myszka miała też bardziej błyszczącą teksturę, oraz ten taki wzorek...nie wiem jak go nazwać :).
To na zdjęciu to 518.
Oprócz tego były praktycznie identyczne.
  • Odpowiedz
@beer_man: G403 to jest totalna porażka. Miałem pecha, bo kupiłem ją praktycznie po premierze... Pierwsze dwie czy trzy serie cierpiały na ten sam problem, czyli psujący się bardzo szybko scroll. Scrollujesz w dół? No to myszka w górę i w dół. Po prostu zapominasz że masz scroll. Po 5-6 miesiącach u większości użytkowników lewy dwuklik co kilkanaście kliknięć.
Leży w szafie i pewnie skończy w elektrośmieciach. Największy zawód jeśli chodzi
  • Odpowiedz
@piszczel: mam kilka muszek a4 techa tez po 20 lat, niektore wygladaja jak nowe a sa dobrze uzywane. W pracy 10 letni a4 tech x7 po 8h dziennie i nawet sie nie wytarl za bardzo xD to myszki po 50zl sa.
  • Odpowiedz