Wpis z mikrobloga

szosa endurance czy gravel? sam nie wiem czego chce, mialem kiedys szose, canyona endrurance AL, ale nie wiem, troche te opony tam byly dla mnie za cienkie, bezpieczniej bym sie czul na ciut szerszych, z drugiej strony nie wiem ile bede jezdzil po lasach, pewnie mało, raczej i tak beda to utwardzone drogi, jaka oponka na takie warunki? w jakim kierunku isc? Znając życie ponad 90% to będzie asfalt, sporadycznie uwtwardzona droga gruntowa.

Oponki 32 dla mnie? Czy może 35? Jakie konkretne modele polecacie? Szukam czegoś już raczej na przyszły sezon

Ech tyle pytań, tak mało odpowiedzi

#rower #szosa #gravel

czego szukać?

• szosa endurance 63.6% (35)
  • gravel 36.4% (20)

Oddanych głosów: 55

• 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kampinos I to by było chyba najlepsze rozwiązanie... Jakie modele gdzie oponka 32 wejdzie? Jeszcze nie wiem ile chce wydać, ale jak widzę rowery po 7k na karbonie na pepper i kilka tysięcy droższe takie same w pl na olx, to już wolę ściągnąć z zza granicy.
  • Odpowiedz
@MoonlightSh niee, nie chce iść w taką stronę, raczek karbonowa rama. @nasi-lemak @Kampinos przyznam, że chyba zostaje polowanie na promocję na pepper, żeby wyrwać coś koło 7k, mówię, mam czas, ale chce wiedzieć czego szukam. 32 jakby wchodziło byłoby chyba ok, 35 to już luksus. A wtedy będę mógł pomyśleć o upgradzie do karbonowych kół z Chin.

105 się sprawdzi? Pewnie w moim zastosowaniu lepiej niż grx? Czy jakieś
  • Odpowiedz
  • 0
@PanLodowegoOgrodu wczoraj po szutrach leśnych przeleciałem na 32 mm nabitych do 4,5-5 bar. Na alu canyonie endurace właśnie. Nie jest jakos turbo suber, trzeba na pewno uważniej tor jazdy dobierac, ale da się. Jeśli wiesz że będziesz bedziesz jeździł po asfalcie to szosa.
Chyba ze Ci się odmieni jak mi. Kupiłem van rysel grvl z zamiarem jazdy po szutrach, tobołki, te sprawy. Jak mi się spodoba rower, to pewnie wejdą drugie
  • Odpowiedz
  • 0
@PanLodowegoOgrodu do gravela jeszcze muszę dokupić gratów (mostek, sztyca, kierownica) żeby nim pojeździć bardziej na poważnie.
Ale generalnie jak gravel siadzie to pewnie będzie jedyny rower w stajni.
  • Odpowiedz
@PanLodowegoOgrodu: też mam w stajni kilka rowerów i taki najbardziej uniwersalny to stalowy przełaj z amortyzowanym mostkiem i sztycą, wygoda wynagradza braki w prędkości. Mam też karbonową szosę na kółkach z Chin i oponach 28, nią najchętniej bym jeździł tylko po asfalcie (i to dobrej klasy), zjazd do lasu to mordęga, nie tyle że się nie da ale mam porównanie o ile lepiej idzie innym rowerem.
Jakbym miał teraz szukać
  • Odpowiedz
@vava22 Sam fakt, że stosują pressfit już pokazuje, że ich ramy nadają się na śmietnik. Poza tym patologiczne rozwiązania i wymiary, potrzebujesz jakiejś p------y, musisz zamawiać online od nich. A teraz już nawet te rowery nie są tanie
  • Odpowiedz