Wpis z mikrobloga

Wypisujcie wasze ulubione cytaty z mieszkaniowego uniwersum.

1. "Ludzie zainwestowali i oczekują, że mieszkania nie będą tanieć" - Jacek Tomczak

2. "Mieszkanka w Warszawie są tanie, bo w Monaco są droższe" - Bartosz Turek

3. "Normalnie płakać się chce" - Maciej Wandzel

#nieruchomosci #heheszki
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czoso: jeszcze jakiś cytat od tego łysego flippera od Midela by się przydał - pamiętam jak w jednym z odcinków mówił coś w stylu:

"Państwo powinno dopłacać deweloperom, flipperom, bo to oni rozwijają gospodarkę" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Czoso: Nie wiem czy to się liczy ale dzisiaj widziałem ogłoszenie pośrednika z mieszkaniem do remontu. Żeby ładnie wyglądało, opisane było jako mieszkanie do WŁASNEJ ARANŻACJI - bo to przecież nie nazywa się remont xd
  • Odpowiedz
@Czoso:
1. "Mieszkanie prawem, nie towarem" - nieroby
2. "Ale takie w warszawie, albo chociaz top6, bo 90% reszty kraju to nie ma pracy" - roszczeniowcy
  • Odpowiedz
@Czoso: Dla mnie najbardziej komiczne jest to, że ludzie mogli dostać miliardy na zakup mieszkania, albo budowę własnego domu, ale sami to zablokowali. ;))))))))))))))))))))))))
Czy można zrobić coś głupszego? (tak, można głosować a Brauna, Razem czy Batyra.)
  • Odpowiedz
@Czoso: Wyjdz z wykopowej banki i zadaj pytanie swoim rodzicom czy chcieliby aby ich nieruchomosc potaniala. Zakladam ze masz jakichs dobrych znajomych z w miare swiezym kredytem. Zadaj im pytanie czy chcieliby aby cena ich nieruchomosci spadla o 30% Ale oni oczywiscie dalej musza placic kredy przez 25 lat na starych zasadach.

Zadaj pytanie ludziom co grzecznie zbierali, pozyczali po rodzinie na wklad wlasny a teraz ciezko splacaja kredyt czy
  • Odpowiedz
  • 0
@Furiat: No ogolnie moge tez chodzic po ulicy i pytac ich czy ludzie zyli w czasach z dinozaurami i 50% powie ze tak.

Ale co to wnosi?

Wiekszosci ludzi sie wydaje, ze drozejaca nieruchomosc ma dla nich jakas wartosc, bo podobnie nie rozumieja, ze to nie ma sensu.
  • Odpowiedz
@Czoso Ale niema sensu bo ty tak odgórnie i arbitralnie uznałeś ?

Ludzie lubią robić dobry biznes i to niekoniecznie znienawidzeni fliperzy czy inni.

Moja teza jest taka ze Polacy nie chcą tanich nieruchomości. Chcą TANIO KUPIĆ nieruchomość a potem niech sie wali i pali. Jak przekraczają granice Rubikonu to nikt nie chce aby jego majątek topniał i jest to normalne i zrozumiałe.

To ze ty napiszesz ze to niema sensu
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Furiat

Ale co ci z tego że ten majątek nie będzie topniał?

Robi ci to różnice czy zdechniesz w domu który kosztuje 500k czy 2mln?
  • Odpowiedz
@Czoso Robi to różnice ludziom bo zostawiają potem nieruchomości swoim dzieciom. Można tez zrobić odwrócona hipotekę jak niemasz dzieci i do śmierci do emerytury typu 3k masz 8 z banku co miesiąc.

Ponadto zupełnie pomijasz sprawiedliwość społeczna. Dogadaujesz sie z bankiem ze wykłada on w twoim imieniu 500,000 na mieszkanie. Juz nawet nie gadamy o odsetkach ale to jest niesprawiedliwe ze za 3 lata to mieszkanie kosztuje 40% mniej a zandbergi
  • Odpowiedz