Wpis z mikrobloga

Widziałem jednego mema i tak mnie kopnęło. Grupa ludzi zatrzymuje ruch samochodowy, nie pozwala ludziom przejechać. Banda otumanionych ideologią. Nie mają do tego żadnych uprawnień. Nic tylko uprzykrzają życie ciężko pracujących ludzi.

Chodzi oczywiście o patrole przy granicy, zdjęcie niepowiązane....

Ale Ostatnie Pokolenie przynajmniej nie przeszuka Ci samochodu, ani nie spróbuje pobić gdy w środku jest ktoś zbyt ich zdaniem opalony.

#granica #bekazprawakow
Worm91 - Widziałem jednego mema i tak mnie kopnęło. Grupa ludzi zatrzymuje ruch samoc...

źródło: image

Pobierz
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Worm91: ja się zastanawiam co sobie pomysleli Ci wszyscy ludzie w pasie przygranicznym, którzy mieszkają w Polsce a pracują w Niemczech, z tego co kojarze to takich osób jest cała masa.
  • Odpowiedz
No to ilu migrantów już zatrzymali?

@Worm91:

pełno dzisiaj tego typu idiotycznych tekstów. Widzę ze tuskoboty/szwabskie onuce dostały nowe zadanie - wyśmiewanie ludzi, którzy są zaniepokojeni tym, ze Niemcy zwożą tu swoich nielegalnych imigrantów przy bierności/współpracy polskiej SG.
Może zamiast wypisywać KaOwski przekaz dnia zastanowiłbyś się czy na pewno wspierasz rząd w kwestiach przyjmowania migracji i wierzenia Niemcom na słowo.
  • Odpowiedz
  • 3
@Worm91 jest różnica między protestem blokującym ulice, a z zatrzymującymi indywidualne samochody grupą podejrzanych indywiduów.
  • Odpowiedz
  • 15
@henry-jest: Ja nie wyśmiewam ludzi, tylko pokzauje iż obie grupy blokują ruch, na podstawie swoich przekonań, niezgodnie z prawem. Jedni uważają, że to uratuje planetę. Drudzy uważają że dzięki temu wjedzie mniej imigrantów.
Dodatkowo, obawiam się, że taka grupa, najcześciej złożona z kilku do kilkunastu chłopów, o twardych przekonaniach że ratują Polskię mogą bardzo łatwo popełnić błąd i uznać rodowitego mieszkańca Polski o innym kolorze skóry za migranta i nie
  • Odpowiedz
@SuperZenek: @henry-jest Patrole obywatelskie to podważenie powagi Państwa, wmawianie Polakom że państwo działa na ich szkode, tylko czekać aż uznają że trzeba wezwać bratnia pomoc ze wschodu bo państwo naród ciemiezy.
I ja wiem że Mateckiemu chodzi tylko o zmiane Po na PiS, ale ciekawe jak on chce nad wywołanymi przez siebie nastrojami zapanować później.
  • Odpowiedz
  • 5
@Vasek: Fakt, jest różnica. Jedni z nich Cię nie pobiją. Są jednak części wspólne, na przykład zatrzymywanie samochodów mimo iż nie masz do tego żadnych uprawnień. Nowe Pokolenie robiło to z większą intensywnością. I żeby nie było, nie uważam formy protestu nowego pokolenia za słuszny, czy skuteczny, ale mamy tutaj przypadki ze zbieżnym motywem i nagle zatrzymywanie losowych samochodów przez losowych ludzi nie jest już złe samo w sobie?
  • Odpowiedz
  • 16
@Vasek: to prawda. Jednak wolę oskarka z warszawskiego liceum co się przykleił do asfaltu w środku miasta, niż jakiegoś patusa, który się podszywa pod służby państwowe i próbuje mnie w środku nocy zatrzymywać w terenie niezabudowanym.
  • Odpowiedz
@Worm91:
Idei nie popieram, ale co ci przeszkadza, że jacyś ludzie chcą dobrze dla Polski???
Jeśli nie wpływa to bezpośrednio na twoje życie, to na ch*j się odzywasz? jedyny wniosek, że też jesteś z-----y ideologicznie i najlepiej przyjąłbyś rodzinkę ciapatych pod dach ;/ []
a Ostatnie Pokolenie jest większym z-------m niż ci patrolowcy []
  • Odpowiedz
  • 1
@VZee jedni poruszają prawdziwy problem jednak ubierają to w zły przekaz i formę protestu, a drudzy poruszają wydumany problem, ubierając to w zły przekaz i działania.
Z dwojga złego się zgadzam
  • Odpowiedz
Patrole obywatelskiej realnie wpływają na bezpieczeństwo a pokolenie idiotów pogłębia problem z którym udają że walczą.

@SuperZenek: trzeba miec ok 20 iq zeby psiac takie rzeczy xD
  • Odpowiedz
Patrole obywatelskiej realnie wpływają na bezpieczeństwo

@SuperZenek: Jak tam co pare osób był patus po wyroku. Dostało w pysk paru i zbutowali pracujących imigrantów i ogłosili sukces xD
  • Odpowiedz