Wpis z mikrobloga

Za 3 tygodnie (21-25 lipca) czeka mnie wyjazd służbowy z pracy do Buska-Zdroju, do ośrodka socjalnego, który moja firma tam ma. Pytanie - co w wolnym czasie można robić, zwiedzić w tym mieście i w okolicy bliższej i dalszej? W życiu nie byłem w tej części świętokrzyskiego, Busko, Staszów, Pińczów jest to dla mnie terra incognita.
#buskozdroj #busko #staszow #pinczow #swietokrzyskie spytam też #kielce
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lolenson1888 nic xD

Serio to umieralnia. W sumie jak lubisz jeziora to masz zalew Chańcza, całkiem fajne lasy. W Busku masz też dyskotekę xD gdzie poczujesz się jak w latach '00 a po za tym to zależy co lubisz bo niedaleko jest opuszczony kościół, masz też całkiem fajne zamki jak lubisz zwiedzać takie rzeczy.

IMO jak weekend to uderzaj do Kielc albo Krakowa.
  • Odpowiedz
  • 0
@Satan_Was_a_Babyboomer: Serio umieralnia? Przecież tam masa emerytów jeździ zostawiać pieniądze, zwłaszcza w sezonie, bidy tam nie powinno być
Niestety, 21-25 lipca to poniedziałek-piątek. Co w Kielcach do zobaczenia w jeden dzień oprócz Kadzielni z przewodnikiem? Dyskoteki to nie moja bajka
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Bierz rower elektryka z wypożyczalni i zrób sobie rundkę dookoła Kielc na nim. Tras z fajnymi widoczkami jest sporo.

W tygodniu no to Jaskinia Raj, punkt obowiązkowy w okolicach CK. Z Buska masz rzut beretem do Pacanowa do Centrum Bajki, fajne miejsce.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 jak lubisz spacery to po parku zdrojowym plus Marconi i spacerniak znaczy aleja do centrum buska ( ͡º ͜ʖ͡º) nie ma już tam dzieciarni bo wakacje. No i tężnia jest można się tam zrelaksować jeśli trafi się na moment, że jest mało ludzi. Wieczorami była chyba nawet kolorowo oświetlona
Możesz skoczyć do:
Wiślicy https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Wi%C5%9Blica
Szydłów gdzie w wakacje odbywać się będzie święto śliwki, ale niestety nie w tym terminie
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 a jeszcze Chęciny w sumie spoko wyprawa, byłam z niebieskim dwa razy ( ͡º ͜ʖ͡º)
Solec miał odnowiony zalew i z wody to jeszcze w Morawicy (hehehe ( ͡º ͜ʖ͡º)) były chyba spływy kajakowe
No i chyba rowerowe wycieczki po okolicznych rezerwatach typu winiarskie zagoje (czy jakoś tak xD) czy Owczary jak coś mi się przypomni to się jeszcze tu
  • Odpowiedz
  • 0
@White_Magpie: Bardzo dziękuję za super rozpiskę. W Wiślicy coś oprócz domu Długosza jest do zobaczenia?
Myślałem jeszcze o Solcu-Zdroju i basenach mineralnych. No i nad wodą zalew w Radzanowie jest dużo bliżej niż Andrzejówka czy Chańcza, da się tam poodpoczywać też? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 no Solec moje city tam po remoncie jest bardzo fajnie i są fontanny na deptaku to zawsze to ochłoda. Była taka super pizzeria prowadzona przez Włocha ale już niestety jest chyba zamknięta. Syrenka podobno ma dobre pizze. Na basenach ostatnio byłam 10 lat temu jak miałam tam wf, ale wybudowali tam jakiś czas temu nowy kompleks o baseny chyba też przeszły jakieś zmiany więc może być całkiem fajnie. W Radzanowie
  • Odpowiedz