Aktywne Wpisy

stary_grat +146
Tatromaniacy jak zawsze w formie xD #tatromaniak
źródło: image
Pobierz
darknightttt +40
Stan nfz - taka ciekawostka.
Koleżance wyszedł pozytywny test ciążowy. Z wyliczeń wychodzi 7/8 tydzień ciąży.
Zaczęłyśmy szukać lekarza i przychodni aby potwierdzić ciążę.
I uwaga to podsumowanie:
- pierwsza przychodnia z ginekologiem nie ma usg (a to przecież podstawowe narzędzie pracy)
- w drugiej termin na koniec sierpnia
Koleżance wyszedł pozytywny test ciążowy. Z wyliczeń wychodzi 7/8 tydzień ciąży.
Zaczęłyśmy szukać lekarza i przychodni aby potwierdzić ciążę.
I uwaga to podsumowanie:
- pierwsza przychodnia z ginekologiem nie ma usg (a to przecież podstawowe narzędzie pracy)
- w drugiej termin na koniec sierpnia

![[MZ] Limity przyjęć na studia lekarskie nie będą zwiększane. "Nie ma potrzeby"](https://wykop.pl/cdn/c3397993/f78aeefcc7a61f17a75e3f8e4dc61ed68f7576e785783771da19afcd4a554c56,q80.png)
Nie wiem ile lat temu był robiony taras ale w środku pojawiło się drobne zagłębienie oraz płytami zaczęły się odklejać.
Zacząłem ściągać te płytki które same odeszły no i okazało się że wszystkie bardzo słabo trzymały, beton czy tam klej który był pod nimi też zaczął się kruszyć. Zacząłem to ściągnac i bez używania żadnej wiertarki itp doszedłem dosyć głęboko.
Nie wiem kto robił ten taras ale nie było tam żadnego zbrojenia, betonu było może 5 cm a pod spodem było wszystko co się nawinęli komuś pod rękę kamienie połamane cegły itp.
Dochodząc do sedna co dalej? Czy mój pran jest dobry. Ubić to co zostało jakąś ręczna ubijaczka? Potem chce położyć na to styropian który mi został z ocieplenia. Potem to zalać betonem pewnie z jakimś zbrojeniem w srodku.
Czy tak można zrobić? Czy dać jeszcze jakaś folie pod ten styropian? Jaka powinna być minimalna grubość wylewki?
Mam też parapety kupione żeby woda nie lala się po tynku. Co dać na górę żeby nie było trudne do położenia, nie za drogie i wytrzymałe?
Tak to wyglądało na początku
#remontujzwykopem #remont #taras
źródło: temp_file24136907636433173
Pobierzźródło: temp_file568520503609931066
Pobierzźródło: temp_file2138657932767413790
Pobierzja tu widzę takie możliwości
1 dosypujesz gruz i robisz wylewkę i na nowo kładziesz płytki
2 dosypujesz gruz i układasz kostkę brukowa
3 dosypujesz gruz robisz wylewkę i układasz deski tarasowe
Jeśli woda nie może przesiąkac musisz zrobić hydro izolacje
@xyz_xyz: super pomysł, później będzie trzeba rozepchnięte ścianki rozbierać. Gazony to nie podstawki pod pyty.
Dzięki za rady.
Mam jeszcze pytanie czym to zalać bo cały czas myślałem żeby kupić beton B20 i to zalać ale wczoraj był u mnie szwagier zobaczył to i powiedział że on zamiast betonu zamówił by tone piasku i kilka worków cementu i wymieszał to i tym wylał. Więc co lepsze, tańsze, prostsze?