Wpis z mikrobloga

#rosja #ukraina #wojna #armenia
Miłująca pokój Rosja znów chce poprzytulać sąsiednie narody :)

Przywódcy Armenii powtarzają ścieżkę Kijowa, która doprowadziła Ukrainę do wojny z Rosją, powiedział Aleksiej Żurawlew, pierwszy zastępca przewodniczącego Komitetu Obrony Dumy Państwowej. „Wszystkie kroki Armenii dokładnie przypominają ścieżkę, którą Ukraina już obrała: walkę z kościołem kanonicznym, pokonanie opozycji, a teraz zakaz rosyjskich kanałów telewizyjnych” – powiedział agencji RIA Novosti.

Nie chce mi się szukaćnagłówków z ruskiej prasy, ale rosyjskie wladze i rosyjscy politycy grozili już "losem Ukrainy": Kazachstanowi, Kirgistanowi, Uzbekistanowi, Mołdawii, a teraz Armenii....
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie chce mi się szukaćnagłówków z ruskiej prasy, ale rosyjskie wladze i rosyjscy politycy grozili już "losem Ukrainy": Kazachstanowi, Kirgistanowi, Uzbekistanowi, Mołdawii, a teraz Armenii....

@yosemitesam: Jak do tej pory jedynie Kazachstanowi xD

Tam o tym mówią nie tyle politycy, co piszą o tym gazety. W sensie jak jakiś minister coś tam powie, to opinia międzynarodowa musi się do tego ustosunkować. Jakieś felietony z d--y w gazetach wymuszają reakcje społeczeństwa,
  • Odpowiedz
@yosemitesam: tak sobie myślę, gdyby tak nagle wszystkie kraje sąsiadujące z rosją naraz zaczęły "powtarzać ścieżkę Kijowa", to rosyjska gospodarka i przemysł zbrojeniowy dostałyby takiej sraczki, o jakiej w najstarszych kronikach nie pisali. Nie nadążyliby z "przytulaniem" i obroną rosyjskojęzycznych mniejszości, zabrakłoby zielonego materiału dla zielonych ludzików (nie wspominając o świńskich ryjach na tuszonkę jako integralnej części kacapskiego MRE) i zaczęliby wysyłać na mięsne szturmy członków Dumy Państwowej.
  • Odpowiedz