Wpis z mikrobloga

@cebula12klocuch13: mam mazde 3 2024 i jak porwnywalem trojke i inne mazdy m.in. tez do cupry, to w mazdach za ten sam hajs wyposazenie dodatkowe bylo zawsze conajmniej poziom wyzej. No i wykonczenie wnetrza z przodu jest duzo lepsze w mazdzie, pomijam piano black w 3 miejscach, ale to mozna latwo wymienic, ale się coś zebrac nie mogę ;)
  • Odpowiedz
@DeoLawson: mam wersjie manual 150km, 2.0. Odpryskow jeszcze nie mam, bo mam ceramike, ale pewnie w koncu przyjda, moze chociaz maske okleje, bo szkoda tej czerwieni ;) nie jest to jakies super dynamiczne auto, taki hothatch dla starych ludzi :P ale jest zajebista przyjemnosc z jazdy, fajnie trzyma sie drogi. Nie pali duzo, przez poltora roku zero awarii czy jakichkolwiek problemow. Jakosc wykonczenia w srodku super, wygodnie. Z minusow z
  • Odpowiedz
@DeoLawson: true ;) z tego co pamietam jak robilem risercz przed zakupem, to generalnie automat mial slabe noty, ze po prostu ujowy i psujacy sie. Tak po prawdzie, to jeszcze troche za wczesnie zeby stwierdzic, co tam jest do bani, zobaczymy za 5 lat ;) na reddicie sporo osob narzekalo na branie oleju i awarie mechanizmu roznicowego w wersji turbo i ze generalnie w usa jest to zauwazalny problem, ale
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: Ja nie widziałem za bardzo nic o awariach w automatach, ale pisali że te z produkcji sprzed 2 lata zamulały, a teraz to zostało poprawione. Ogólnie jeśli chodzi o mechanikę to opinie raczej dobre natomiast klasycznie narzekanie na korozję i odpryski lakieru. Mój będzie garażowany więc liczę że unikne przynajmniej korozji. Zastanawiam się czy zabezpieczać podwozie.
  • Odpowiedz