Wpis z mikrobloga

Znacie metody na wygodniejszą zmianę jasności ekranu w telefonach?

Chciałbym mieć w telefonie dwa dodatkowe przyciski jak do zmiany głośności, ale do ustawiania jasności ekranu, ale nie ma takich telefonów...
Czy jest możliwość zmiany funkcji istniejących przycisków głośności - na zmienianie jasności?
Może chociaż wygodniejszą możliwość zmiany jasności np. przesunięciem dwoma palcami z góry na dół.
Mam Xiaomi Redmi Note 14 i niestety trudno go zrootować.

#pomoctechniczna #telefony #smartfon #xiaomi #android
rentiever - Znacie metody na wygodniejszą zmianę jasności ekranu w telefonach?

Chcia...

źródło: blankscreen

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@SkladanyScyzorykwPoniedzialek: Dzięki za odpowiedź. Mam androida, jak jest za jasno na zewnątrz/za ciemny ekran, to w ten (w moim przypadku) pionowy pasek ustawienia jasności trudno trafić. Teraz sobie jeszcze myślę, że może pasek od jasności mógłby mocniej świecić nawet przy ciemnym ekranie: tak jak ekranowy optyczny czytnik odcisku palca - nie wiem czy widziałeś, ale to kółko pod palcem świeci pełną mocą nawet na wygaszonym ekranie.
  • Odpowiedz
  • 0
@SkladanyScyzorykwPoniedzialek: Mój problem wynika z darmowego youtuba - mam przeglądarkę adblock, więc nie mam reklam, ale brakuje mi możliwości słuchania na wyłączonym ekranie - więc go maksymalnie ściemniam, nawet jak jest jasno, ale wtedy jak chcę np. przełączyć piosenkę czy po prostu użyć telefonu, to rozjaśnianie jest uciążliwe, ale chyba sobie poradzę, zapamiętam gdzie jest ten suwak i żeby po prawej stronie ekranu z góry ściągać menu, żeby widzieć ustawienia
  • Odpowiedz