Wpis z mikrobloga

#1000filmow ---- INDEX 123 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W XY Z +111

Thunderbolts*

Reżyseria: Jake Schreier
IMDb: 7.5/10
https://www.imdb.com/title/tt20969586/
akcja, fantasy, dramat

Kilku nieudaczników znanych nam z poprzednich filmów czyli Yelena Belova, John Walker, Ava Starr i Boba którego poznajemy spotyka się w zaplanowanej pułapce mającej na celu pozbycie się ich - zaczynają współpracować aby najpierw przeżyć a potem dla wspólnego celu…

Po ostatnim Kapitanie afroameryka z czerwonym Fordem nie miałem żadnych oczekiwań. Ot zobaczmy co tym razem wysmarowali… ale kurczę nie jest źle. Nie jest to bardzo typowe kino superbohaterskie, choć na początku myślałem, że oglądam kolejny Suicide Squad. To jest trochę film o samotności, o rodzinie i zrozumieniu siebie. Trochę głębsze niż chłam którym Marvel nas ostatnio karmił. Serio pomyślałem o tym jak o The Wire wśród filmów Marvela (i chyba wiem czemu :) Polecam zerknąć w letni wieczór.
WLADCA_MALP - #1000filmow ----  INDEX 123   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K...

źródło: Plakat-filmowy-Thunderbolts-2025-New-Avengers-70x100-cm-553

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WLADCA_MALP: Patrząc na obsadę czekałem na premierę z lekką nadzieją. Po teaserze z marca się nawet trochę nakręciłem. Ciekawą ekipę filmowców zebrali. Reżyser Beef, scenarzyści z Beef, The Bear, Undone, BoJack Horseman. A ostatecznie mimo, że mi się podobał to jednak jest zawód. Taki miszmasz świetnych pomysłów ze słabymi. Momentami jakbym oglądał jakiś przeciętny serial. Nie po to wybieram się do kina i nie tego spodziewałem się od filmowego Marvela.
dasfddklfdslkfkx - @WLADCA_MALP: Patrząc na obsadę czekałem na premierę z lekką nadzi...
  • Odpowiedz
@WLADCA_MALP: Niestety przegapiłem premierę w kinach więc czekam na premierę na streamingu. Słyszałem że nie ma takiej tragedii jak właśnie nowy Kapitan Ameryka którego nawet na stremingu nie chce mi się odpalać. Zobaczymy jak sprawdzą się te postacie dla kogoś, kto zbytnio nie śledzi serialowego marvela.

Swoją drogą w tym miesiącu trochę tego superbohaterskiego kina będzie - ciekawi mnie czy nowy Superman w końcu dźwignie DC i co tam namieszają
  • Odpowiedz