Wpis z mikrobloga

@wanghoi: Bo na granicy z bialorusia mamy mur i wojsko. Na granicy z Niemcami mamy straż graniczą która odbiera ludzi wyslanych przez niemców bez sprawdzenia tożsamosci i tego czy na prawde dostali sie do Niemiec przez Polske. Nastepnie Ci ludzie wysylani są do ośrodków lub domów dziecka, skąd uciekają i próbują wrocic do Niemiec.
  • Odpowiedz
@xTheGunnerx: @wanghoi tak wam przypomnę. "Według raportu Najwyższej Izby Kontroli, rząd PiS w latach 2018-2022 wydał 6,5 mln wiz. To więcej niż Hiszpania czy Niemcy w tym samym okresie. Z danych Izby wynika ponadto, że ponad 366 tys. wiz trafiło do obywateli krajów muzułmańskich i afrykańskich, a MSZ w tamtym czasie nie kontrolowało, kto wjeżdża do naszego kraju na podstawie wydanych dokumentów."
  • Odpowiedz
@wanghoi: Bo to propaganda uderzająca w Tuska, Niemców i rząd... Oni tam strzegą co najwyżej lodówki z alkoholem ale w prawicowych mediach są ukazani jako bohaterowie. I najważniejsze to działa :)
  • Odpowiedz
@wanghoi: bo na granicy z Białorusią jest wojsko polskie i tam są pushbacki na Białoruś, polscy żołnierze strzegą polskiej granicy wschodniej od paru lat, fajnopolaku
  • Odpowiedz
@kq2w6: Co mnie obchodzi co zrobilo PIS? Po co masz mi to przypominac skoro doskonale o tym wiem.
Jaki to ma zwiazek z tym, że niemcy podrzucają nam migrantów?
Mogą to robić bo pis 2 czy 3 lata temu spredawal wizy?
  • Odpowiedz
Na granicy z Niemcami mamy straż graniczą która odbiera ludzi wyslanych przez niemców bez sprawdzenia tożsamosci i tego czy na prawde dostali sie do Niemiec przez Polske. Nastepnie Ci ludzie wysylani są do ośrodków lub domów dziecka, skąd uciekają i próbują wrocic do Niemiec.

@xTheGunnerx: Możesz podesłać źródło? Widziałem dużo krzyku, ale niestety nie widziałem niczego, co by potwierdzało te słowa
  • Odpowiedz
@xTheGunnerx: "Mogą to robić bo pis 2 czy 3 lata temu spredawal wizy?"
Mogą. Jeśli np. student spoza UE przyjechał do Polski na rzekomej wizie studenckiej. Po wyjściu z lotniska pojechał pociągami wgłąb uni. To gdzie mają go odesłać? Jaki kraj umożliwił mu wjazd na teren UE?
  • Odpowiedz
@kq2w6: A czy Ty nie rozumiesz ze problem jest w tym, że każde takie podrzucenie migrantów tlumaczone jest tym, że dostali sie do niemiec przez Polskę?
Przeciez o tym caly czas mówimy, że Ci ludzie nie sa weryfikowani, sami mówią ze nigdy nie byli w Polsce a zostali tu przerzuceni przez policje niemiecką.
Rozumiesz w czym jest problem?
Afera wizowa byla 3 lata temu i teraz nagle odsylają nam migrantów?
  • Odpowiedz
@gr0m1t: moim źródłem jest filmik nagrany przez ludzi którzy byli na granicy. Jak nagram filmik że ziemia jest okrągla i puszczą go w republice to tez bedziesz to kwestionował?
Przeciez masz na tym filmiku pokazane wprost dzialanie straży granicznej któa odbiera ludzi odstawionych przez niemiecka policje.
W jaki sposób to podważysz? Tym że puscili to w republice? OKEJ
  • Odpowiedz
@xTheGunnerx: Ok i ten ruch obrony ile już wyłapał przypadków? Na bank mają jakieś nagrania z udanej interwencji, nie?

Na granicy z Niemcami mamy straż graniczą która odbiera ludzi wyslanych przez niemców bez sprawdzenia tożsamosci i tego czy na prawde dostali sie do Niemiec przez Polske. Nastepnie Ci ludzie wysylani są do ośrodków lub domów dziecka, skąd uciekają i próbują wrocic do Niemiec.

Łykasz bez popity, co?

odbiera ludzi wyslanych przez niemców bez
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam: no przecież wyslalem wyzej nagranie gdzie straz graniczna zatrzymuje 3 afganczykow i chca ich zabrac "w celu wykonania czynnosci" czyli przewiezienia do ośrodka. Odniesie sie ktorys z was do tego? czy jedyne co mozecie powiedziec ze nie prawda bo hehe na republice to puscili.
Łykasz to chyba ty wszystko co Ci powie tusk na konferencji.
C--j wie kim jest pracownik straży granicznej? :D
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam:
A jak beda lamac prawo w 1000 czy 10000 minucie to ok? Czy ty chlopie dalej nie rozumiesz ze tych ludzi nie powinnismy w ogole wpuszczac? Ta Pani o ktorej mowisz nie ma prawa czuc sie bezpiecznie we wlasnym kraju? Skoro przyjezdza grupa ludzi bez papierów, nie wiadomo kto to jest i jak gdyby nigdy nic sa odstawiani pod granice i nastepnie polskie sluzby do roznych osrodkow.
Dlaczego ma
  • Odpowiedz
A jak beda lamac prawo w 1000 czy 10000 minucie to ok?

@xTheGunnerx: Ale wg was łamią sekudnę po przejściu przez granicę. To świadczy o łykaniu każdej głupiej propagandy. Jeśli przyjmiemy, że niezasymilowane grupy imigrantów łamią prawo na zachodzie to by do tego doszło mijały lata. Lata napływu i budowania się odrębnych społeczności. Tu ich od kilku dni zwożą osobówkami i już przyrównujecie sytuację do tej mitycznej Szwecji co to upada
  • Odpowiedz