Aktywne Wpisy

Wrrronika +7
Jedna z moich ciekawszych ciekawostek, z czasów gdy uczyłam się norweskiego, to to, że Niemcy to Tyskland ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wydaje mi się, że często ludzie mają wyrobioną opinię na dany temat i po prostu ciężko ją zmienić. Niektórzy są szczególnie uparci, nawet jak to nie jest kwestia indywidualna, tylko coś, co da się udowodnić (np. płaskoziemcy).
Czy mieliście kiedyś tak, żeby ktoś tak na Was wpłynął, że zmieniliście dość drastycznie swoją opinie/zdanie na dany temat?
Ja tak połowicznie miałem z transami, gdy się dowiedziałem, że nie wystarczy popatrzeć albo zobaczyć czy ktoś ma
Czy mieliście kiedyś tak, żeby ktoś tak na Was wpłynął, że zmieniliście dość drastycznie swoją opinie/zdanie na dany temat?
Ja tak połowicznie miałem z transami, gdy się dowiedziałem, że nie wystarczy popatrzeć albo zobaczyć czy ktoś ma

Jaki to ma zwiazek z tym, że niemcy podrzucają nam migrantów?
Mogą to robić bo pis 2 czy 3 lata temu spredawal wizy?
@xTheGunnerx: Możesz podesłać źródło? Widziałem dużo krzyku, ale niestety nie widziałem niczego, co by potwierdzało te słowa
Mogą. Jeśli np. student spoza UE przyjechał do Polski na rzekomej wizie studenckiej. Po wyjściu z lotniska pojechał pociągami wgłąb uni. To gdzie mają go odesłać? Jaki kraj umożliwił mu wjazd na teren UE?
https://youtu.be/zilaAl7SAoE?si=NGFBS5UT4LaHXQ_o&t=554
Jest gdzies tez filmik wrzucony przez stfu! Republike ale no akurat na ich video widac "interwencje" ktore miala polegac na tym, że zawijają ludzi na moscie granicznym i od razu wioza do Polski - gdzie zostają wypuszczeni z "nakazem opuszczenia polski" lub lokowani w
Przeciez o tym caly czas mówimy, że Ci ludzie nie sa weryfikowani, sami mówią ze nigdy nie byli w Polsce a zostali tu przerzuceni przez policje niemiecką.
Rozumiesz w czym jest problem?
Afera wizowa byla 3 lata temu i teraz nagle odsylają nam migrantów?
Przeciez masz na tym filmiku pokazane wprost dzialanie straży granicznej któa odbiera ludzi odstawionych przez niemiecka policje.
W jaki sposób to podważysz? Tym że puscili to w republice? OKEJ
Łykasz bez popity, co?
Łykasz to chyba ty wszystko co Ci powie tusk na konferencji.
C--j wie kim jest pracownik straży granicznej? :D
Pierwsze sekundy i już widać solidne dziennikarstwo. Pani nie wie co mówił ale się WYMOWNIE PATRZYŁ :D już przyjechali i już będą łamać prawo w pierwszej minucie :D że ci nie wstyd to wstawiać
A jak beda lamac prawo w 1000 czy 10000 minucie to ok? Czy ty chlopie dalej nie rozumiesz ze tych ludzi nie powinnismy w ogole wpuszczac? Ta Pani o ktorej mowisz nie ma prawa czuc sie bezpiecznie we wlasnym kraju? Skoro przyjezdza grupa ludzi bez papierów, nie wiadomo kto to jest i jak gdyby nigdy nic sa odstawiani pod granice i nastepnie polskie sluzby do roznych osrodkow.
Dlaczego ma
@xTheGunnerx: Ale wg was łamią sekudnę po przejściu przez granicę. To świadczy o łykaniu każdej głupiej propagandy. Jeśli przyjmiemy, że niezasymilowane grupy imigrantów łamią prawo na zachodzie to by do tego doszło mijały lata. Lata napływu i budowania się odrębnych społeczności. Tu ich od kilku dni zwożą osobówkami i już przyrównujecie sytuację do tej mitycznej Szwecji co to upada