Aktywne Wpisy

ojciec zmarł nad ranem. jak wychodziłem rano do pracy, mama mnie zawołała i mówi, że nie reaguje. zaczęliśmy próby reanimacji, ale już było po ptakach. przyjechała karetka, zostawili wydruk z ekg z prostą kreską i tyle mi po ojcu zostało. 3 tygodnie był w umieralni (tj. w szpitalu wojewódzkim), przyjechał do domu i umarł tej samej nocy. już myśleliśmy, że mu się unormuje to serce, założą mu rozrusznik i se będzie biedował

Moseva +349
Ostatnia cyfra po zaplusowaniu wskaże kturom mosevom halloweenowom jesteś
#kturommosewom #moseva #moseball
#kturommosewom #moseva #moseball
źródło: IMG_7433
Pobierz

Moja żona właśnie zdała prawko, za pierwszym razem (na manualu).
Instruktor też był zadowolony z jej jazdy, Chwalił ją, że bardzo szybko się uczy.
Teraz żona jeździ ze mną po podmiejskich zadupiach, żeby wyczuć nasz samochód i siedzę jak na szpilkach na siedzeniu pasażera.
Ma duże problemy z ruszaniem, często jej gaśnie albo kręci do 6k obrotów (na zimnym xd).
Jak hamuje, to gaśnie jej silnik, bo za późno wciska sprzęgło.
Kompletnie nie umie trzymać się pasów ruchu, jeździ slalomem, raz wjeżdza na pobocze, raz jedzie środkiem drogi (cały czas muszę ją korygować).
Jak ma skręcic na skrzyżowaniu, to nie umie ocenić do jakiej prędkości powinna zwolnić, czasem 5 km/h, innym razem 35 km/h (aż traci przyczepność). Oczywiście zakręty robi tak, że zawsze wjeżdża na przeciwny pas ruchu.
Dodatkowo zauważyłem, że nawet jak ustawię jej dobrą pozycję za kierownicą (na wyciągnięcie lekko zgiętej ręki), to ona nieświadomie i tak przysuwa się bardzo blisko do kierownicy odchylając się na fotelu. Sam w takiej pozycji nie umiałbym jeździć.
Testowane na 2 autach i ciągle to samo od 10 przejażdżek ("no bo ten samochód jest jakiś dziwny, na kursie dobrze jeździłam").
Czy to normalne i z czasem będzie lepiej? Ma ktoś jakieś protipy dla amatora instruktora?
#prawojazdy #rozowepaski #motoryzacja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Poza tym dobrze ci powiedziała @moll (która na wojsku się nie zna i daje głupie rady). Daj się swojej lasce nauczyć jazdy samodzielnie. Nie ma nic bardziej denerwującego i przeszkadzającego w nauce niż pasażer co chwila w-----------y się ze swoimi uwagami i krytyką.
@mirko_anonim: Ogólnie to radzę ogarnać automat. Z jakiegoś powodu laski mają problem z ogarnianiem tego co poza autem i tego co w
źródło: main_05zazdro_zawi_i_egzamin_za_pierwszym_podej_ciem
Pobierz@moll: boi sie sama ;/
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Zona jest przeswiadczona, ze jezdzi swietnie, ja tez staram sie ja chwalic, zeby sie nie zniechecila. Rzeczy, ktore wymienilem mowie bardzo delikatnie (po jezdzie) na zasadzie "to trzeba bedzie doszlifowac, ale to przyjdzie z
@mirko_anonim: syndrom sztokholmski ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Przypadkowy: tak tylko że tam masz dużo szersze drogi, ktore bardziej wybaczają błedy. wszystkie znaki drogowe nie są "symbolami" tylko "znaczkami z tekstem" typu pic related czy "NO PARKING". dodatkowo tam wszyscy automatami jezdza. no i na autostradzie dla nich nie ma "szybszego pasa" i "wolniejszego pasa", czym amerykanie są zachwyceni jak wbijaja do europy na autostrade ze my do takich rzeczy doszlismy na drodze. nie ma co
źródło: image
Pobierz@Przypadkowy: to normalne, że trzeba się wprawić w jazdę już samemu i dopiero po zdaniu egzaminu przychodzi prawdziwa nauka jazdy.
Jedyne co mi nie pasuje to przymus społeczny do tego, że prawo jazdy to obowiązek i każdy powinien umieć jeździć. Niektórzy się do tego nie nadają i swoim zachowaniem stwarzają zagrożenie
Najgorsze co może być, to sufler na fotelu obok. Ocenia, gada, po czym milknie i liczy na to, że ta druga osoba magicznie się domyśli, że teraz ma być "samodzielna" za kółkiem
Powiedz jej wprost - ona
Też mi się najlepiej jeździło, i nauczyłam się jeździć, jak zaczęłam prowadzić bez towarzystwa w aucie. Zero presji, ocen i podpowiedzi