Wpis z mikrobloga

@future_taylor: Zgoda. Powinni być lepiej wyposażeni ale słabe wyekwipowanie miejscowych sił porządkowych to nie jest jakiś polski ewenement i nie wyciągałbym na podstawie jednego śmiesznego zdjęcia wniosków na temat Polskiej Armii. Ruscy poszli jak łachmyci i żule którymi zresztą są niszczyć drugi naród a tutaj mamy obławę na typa w lesie. Znaj proporcje mocium Panie.
  • Odpowiedz
@future_taylor:

łachamanach i podobnych kaskach, pamiętacie jaka beka z tego była? Tylko my na żadnej wojnie kur*a nie jesteśmy i mają złapać tylko jednego wariata z bronią ukrywającego sie w lesie.

Na pocieszenie to Ukraińcy też tak wyglądali w 2014. Wojna popchnęła ich do przodu.
  • Odpowiedz
niestety male wiejskie posterunki nie są jakoś super-doposażone i wiekszosc ich sprzętu pamięta czasy PRL. Dla nich jest super, jak dostaną nowy komplet opon do swojej jedynej Octavii. Limanowa to 15tys miasto, wyobraz sobie jakie skarby są w duzo mniejszych miejscowosciach ;)

@pasta_alla_carbonara: akurat pieprzysz głupoty, bo znam policję z małopolskich wsi niedaleko i mają całkiem nowe "suki" policyjne, zwykłe auta typu kombi też są całkiem niestare, mają nawet z
  • Odpowiedz
@kogut_20: Nie pieprze glupot, bo wiem jak to wyglada na dolnym śląsku. Moze małopolska ma lepiej, nowe male posterunki pewnie są doposażone, ale takie stare, przynajmniej na dolnym slasku, posterunki jeszcze w poniemieckich domach to tam juz bywa roznie. Jakiś czas temu, w zeszlym roku jakos, przejezdzajac przez jakas dolnoslaska wies widzialem policyjnego poloneza, takze mnie juz nic nie zdziwi.
  • Odpowiedz
@future_taylor: Sam nie byłem, ale od tych co byli w wojsku słyszałem to samo o polskiej armii. Że się wyglądało jak wsiór a do tego było w ch#j niewygodne i niepraktyczne. Może obecnie jest lepiej, ale obawiam się że niedużo.
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara to mnie trochę zastanawia, bo obok mojego powiatowego jest miasteczko o populacji lekko ponad 1 tysiąc osób i policja popierdziela nowymi radiowozami, mają widać w miarę nowe wyposażenie. A tu chłopy z kałachami i glauberytami biegają z chemlami wz 67 xD
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara głupoty straszne bredzisz.
Nie widziałem w zadnych ostatnio odwiedzonych miejscowościach na północy pod granice rosyjska i południe pod Słowację.

Nie ma nigdzie samochód wyżej niż 10-15 lat? W miejscowościach 5k masz świeże samochody, w Małopolskim
  • Odpowiedz