Aktywne Wpisy

Jak bardzo złym pomysłem jest wyznanie miłości poprzez list wręczony osobiście? Chciałem porozmawiać z koleżanką, ale widać, że nie było to dla niej komfortowe, a na wyjście się nie zgodziła (pracujemy razem, ale nie w jednym pokoju). #zwiazki #podrywajzwykopem

denazyfikacja +512
wszystkich zbanujcie, ciekawe jak ten portal będzie wyglądał podczas sylwestra z wykopem #wykop #moderacja #moderacjacontent #justwykopthings #afera #afera20latwykopu
źródło: IMG_4632
Pobierz

Mam milion złotych oszczędności i chciałbym to w coś zainwestować. Skłaniam się do wzięcia kredytu i kupienia dwóch kawalerek około 35-40 metrów w Krakowie za 700-750k już wykończonych, z miejscami postojowymi w garażu. Do tego wejdzie kredyt za 500k, bo cała inwestycja wyniesie 1,5m.
W ostatnim czasie mieszkania strasznie podrożały, ktoś kto zainwestował w latach 2018-2020 praktycznie potroił swój majątek, w tym kilku moich znajomych. Patrząc na duże miasta w krajach sąsiadujących z Polską, widzę jeszcze dość spore szanse na wzrost wartości w Polsce. W dodatku robocizna idzie wciąż do góry, koszty materiałów budowlanych również, nic nie wskazuje na to, żeby miały nastąpić jakieś większe spadki.
Czy istnieje w dzisiejszych czasach lepsza alternatywa do zainwestowania tych pieniędzy, niż mieszkanie w mieście wojewódzkim (Kraków)? Jestem pewien tak w 90%, dlatego chciałem dopytać ludzi siedzących bardziej w temacie.
Oczywiście nie oczekuję nie wiadomo jakiego zwrotu z inwestycji, ale szacuję że do 10-15 lat oba te mieszkania podwoją swoją wartość.
#nieruchomosci #inwestycje #pieniadze
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Komentarz usunięty przez autora
Dlatego polecam obligacje 3 letnie https://www.obligacjeskarbowe.pl/oferta-obligacji/obligacje-3-letnie-tos/tos0628/. Aktualnie stopy procentowe będą raczej tylko obniżane, dlatego sugerowałbym
@Ciasteczkowe-tiramisu tak z czystej ciekawości, gdzie ludzie z Krakowa uciekają?
A do jakich konkretnie lokalizacji?
Na tym osiedlu jest oprócz garaży parking na +/- 20 aut a domków jest 40 - wynik?
Bliźniaki (120m2 zrobione Premium) wynajmuje po 3,5k - a z 10 lat temu za sztukę
źródło: 1000007855
Pobierz- max 1 nieruchomość / lub garaże przyjmijmy że do 50-75% kwoty
- pozostała część obligacje stało procentowe + EDO10 latki
- jak pojawi się bessa sprzedajesz sporą część obligacji i pakujesz w ETFy