Wpis z mikrobloga

Nie ma bardziej zdebilniałej rzeczy w tych całych kolejach jak skanowanie biletu przy jednoczesnym sprawdzeniu dowodu. Po ch*j im dokument jak mam opłacony kwit na miejsce X w wagonie Y? #pkp #pociagi
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Michael_Jackson_: Ale jak kupisz w kasie to już jest ok ( ͡º ͜ʖ͡º) Ostatnio byłem świadkiem jak w Kolejach Śląskich konduktor chciał wlepić mandat młodemu typowi, bo kupił bilet w telefonie, a nie miał przy sobie dowodu osobistego, cyrk po prostu
  • Odpowiedz
Ale jak kupisz w kasie to już jest ok (

@Bajzel2012: bo jest na specjalnym druku, którego podrabianie nie jest opłacalne

Ostatnio byłem świadkiem jak w Kolejach Śląskich konduktor chciał wlepić mandat młodemu typowi, bo kupił bilet w
  • Odpowiedz
  • 2
@szmichal wiesz, że pliki da się kopiować? Dlatego plik jest imienny i musisz potwierdzić dokumentem, że jesteś jego właścicielem. W liniach lotniczych jest tak samo, a nikt nie jest na tyle ograniczony aby się czepiać.
  • Odpowiedz
@Bajzel2012 w kasie masz bilet zabezpieczony i taki musisz okazać podczas kontroli. Internetowy możesz dowolnie powielać, kopiować etc. Dlatego jego zabezpieczeniem jest to że jest imienny.
  • Odpowiedz