Wpis z mikrobloga

Nagłówek: Dramat rolnika.
Rzeczywistość: przedsiębiorca - milioner pobierał prawie 50m3 wody ze studni dziennie, co mogło prowadzic do katastrofy ekologicznej w powiecie. Prawo Polskie o maksymalnym poborze 5m3 dziennie ustanowione w 2017. Kontrola GISu w 2022 ( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarze: Tusk niszczy polskich biednych rolników. Wychodzimy z UE.

Gdzie ja żyje?

#bekazpisu #polaczki
viking25cc - Nagłówek: Dramat rolnika. 
Rzeczywistość: przedsiębiorca - milioner pob...

źródło: temp_file1226779024640103488

Pobierz
  • 144
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Hoisin_Sticky_Ribs: a no i już sprawdziłem, 5m3 liczy się na studnie średniorocznie, więc może w okresie wegetacyjnym przez miesiąc lać 50m3 dziennie non stop, jeśli przez inne miesiące nie pobiera xD
  • Odpowiedz
  • 0
Jego studnia. A skąd krowy miały mieć wodę? Z Biedronki? Albo zlikwidować krowy?a później płacz że mięso drogie
  • Odpowiedz
@siodemkaxx: Nie jestem geologiem-hydrologiem to nie jestem w stanie określić na jakiej podstawie wyliczono limit 5m3.
W każdym razie dotyczy on studni bez pozwolenia, a taka jak z kontekstu wyłapuje użytkował ten rolnik.
Jeśli chciał pozyskiwać 50m3 powinien wystąpić o pozwolenie, na podstawie deklarowanego szacunkowego poboru wykonać, lub nie jeśli ocenionoby że to niekonieczne, odpowiednie badania geologiczne i hydrologiczne i na ich podstawie otrzymałby, lub nie, zgode na użytkowanie takiego
  • Odpowiedz
  • 0
Jeśli chciał pozyskiwać 50m3 powinien wystąpić o pozwolenie, na podstawie deklarowanego szacunkowego poboru wykonać, lub nie jeśli ocenionoby że to niekonieczne, odpowiednie badania geologiczne i hydrologiczne i na ich podstawie otrzymałby, lub nie, zgode na użytkowanie takiego ujęcia.

@Hoisin_Sticky_Ribs: 5m3 liczy się średniorocznie, już ci napisałem wyżej, to że op manipuluje jakoby miało to tworzyć jakąś katastrofe ekologiczną to bzdura, pozwolenie dostałby od ręki tylko musiałby nazałatwiać papierów z 10
  • Odpowiedz