Wpis z mikrobloga

Nagłówek: Dramat rolnika.
Rzeczywistość: przedsiębiorca - milioner pobierał prawie 50m3 wody ze studni dziennie, co mogło prowadzic do katastrofy ekologicznej w powiecie. Prawo Polskie o maksymalnym poborze 5m3 dziennie ustanowione w 2017. Kontrola GISu w 2022 ( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarze: Tusk niszczy polskich biednych rolników. Wychodzimy z UE.

Gdzie ja żyje?

#bekazpisu #polaczki
viking25cc - Nagłówek: Dramat rolnika. 
Rzeczywistość: przedsiębiorca - milioner pob...

źródło: temp_file1226779024640103488

Pobierz
  • 145
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

bo 50m3 wody wyciąganej dziennie nie ma jakiegokolwiek wpływu na poziom wód gruntowych.

@mango2018: jeden rolnik może nie. Ale przepisy są po to żeby zaraz co drugi Janusz nie zaczął brać na lewo. A jak już sie zbierze takie stadko nosaczy, to możemy mieć spory wplyw na lokalne wody.
  • Odpowiedz
@viking25cc: teraz to już nikomu nie da sie wierzyć, na X ciagły zalew jak to imigranci nas zalewają tylko ze nikt nie pamiętam ze pisiory ich wpuszczały a teraz Niemcy ich nas zwożą pod granice bo jak sobie wpuściliście to macie
  • Odpowiedz
  • 0
Do 5m3 dziennie można pobierać wodę bez rejestracji i licznika i o to się rozchodzi że gość pobierał więcej i tego nie zgłosił. 50m3 ze studni głębinowej to pikuś
  • Odpowiedz
@viking25cc: ale się ośmieszyłeś. 5 M3 to wystarczy tylko i wyłacznie do picia dla około 35 krów. Nie licząc mycia i innych potrzeb. A jak ma większe stado? Ty myślisz pewnie że produkcja mleka bierze się z powietrza? 🤣
  • Odpowiedz
@viking25cc: na jaką powierzchnię przypada te 5m3? Jak mam 10 działek po 400m2 to na każdej mogę te 5m3 wypompować, ale.na jednej 4000m2 również 5m3? Pytam bo autentycznie nie wiem a sam chciałem studnie robić.
  • Odpowiedz
Licznik w studni XD Gość pobiera wodę z własnej studni a urzędasy już wiedzą ile pobrał?, mega wiarygodne informacje. XD

@Casper777:

"Panie ja nie wiedzioł."

- Inspektorzy obliczyli, że zużywam 45m3 wody na dobę. To był absurd! Nie mogłem brać więcej niż 15-18 m3. Ale to i tak niczego nie zmieniło! Dowiedziałem się, że zgodnie z prawem mogę pobrać z własnej studni nie więcej niż 5m3! To którą część świnek
  • Odpowiedz
@KonwersatorZabytkow a ty na pewno znasz rozkład utworów geologicznych na tamtym terenie wraz z wysokością lustra wody oraz czasem jego powrotu do akceptowalnej wartości bo doszacowałeś jaki jest gospodarczy poziom a jaki nieprzekraczalny i Ci z lokalnego PWiKu się nie znają ( ͡º ͜ʖ͡º). Już nie wspomnę, że dobowy rozbiór wód i prognozy oraz magazynowanie to robią frajerzy, prawda? ( ͡º ͜ʖ͡º
  • Odpowiedz
@viking25cc: dodałbym jeszcze że rolnik może dostać zgodę gminy na pobieranie większej ilości wody, np. gdy jest susza albo poda inny powód

ale czego oczekujesz od patoli, patoli ze wsi, oni kochają pis bo przypomina im PRL
dlatego pis wygra wybory bo genów tych ludzi nie zmienisz
  • Odpowiedz
@Hoisin_Sticky_Ribs: oj tak, jest powiem ci aż p--------e, czasami mam wrażenie że mnie przekierowało do ruskiego neta na syberii i mi google tłumaczy przez AI na polski to, ale nie, to niestety jest prawda

ostatnio wyskakują mi jakieś filmy archiwalne robione przez PRL dla szkół podstawowych i technicznych w latach 1960-1980 i komentarze tam MASAKRA, oni nawet winą za zamknięcie fabryk obarczają NATO...

wchodzę na profile dawnych "znajomych" i każdy
  • Odpowiedz