Wpis z mikrobloga

• 47
ostatnio mam wrażenie jest coraz gorzej, skala manipulacji i fakenewsow jaka zarzuca się internet jest kolosalna i przygniatającą.

@Hoisin_Sticky_Ribs: PiS ma ponad setkę kont społecznościowych na FB, TT, YT, IG... który produkują setki treści które mają miliony wyświetleń.

I tu wchodzi hipokryzja Zero i innych Szymon mówi. Trzaskowski ma aferę NASK. PiS który robi to samo, nie wiadomo za czyje pieniądze, nie wiadomo z jakiego kraju, nie wiadomo kto. Gdzie
  • Odpowiedz
  • 6
@szasznik nie wymagasz od sporej części społeczeństwa za dużo? To jest równanie, trzeba pomyśleć. A tak to masz podane na tacy rozwiązanie.
  • Odpowiedz
@bighatlogan: kiedyś były filmy z żółtymi napisami, starożytni kosmici i plaskoziemcy, fani dziwnych teorii historycznych, dzisiaj wszystko jest zawalone politycznym gruzem na skale jakiej wcześniej nie pamiętam.
  • Odpowiedz
  • 101
@IV_RP kolego zle trafiłeś ( ͡º ͜ʖ͡º) taki dzienny pobór wody w większości gmin w Polsce (susza) moze byc katastrofalny poprzez obniżanie sie lustra wody wód gruntowych. Kazdy pobór powyżej 5m3 powinien byc zgłoszony aby dostać zezwolenie w określonych przypadkach. Chlop moze zniszczyć ekosystem gminy ale ja "przesadzam" XD
  • Odpowiedz
@viking25cc: a widziałeś pajaców, co stoją na granicach i "bronią" przed najazdem niewidzialnego wroga?
A widziałeś tysiące lajków i komentarzy pod tymi wpisami na FB.

W takim kraju żyjesz XD
  • Odpowiedz
@bighatlogan: ty jesteś normalny? Mam do kiosku po gazete iść żeby wiedzieć co się dzieje? Przecież to jeszcze gorzej, w necie da się jeszcze doszukać informacji, coś sprawdzić i się dowiedzieć o co naprawdę chodzi, w gazecie dostaniesz spreparowane informacje i o wiele trudniej będzie je zweryfikować.
  • Odpowiedz
@viking25cc: wybory wygrywają showmani tacy jak Trump. W Polsce to samo. PiS ma Mateckiego i innych od zadań specjalnych, który zręcznie steruje przekazem. Bardzo efektywni ludzie.

Zanim prawda wyjdzie na jaw kłamstwo już okrąży ziemie.
  • Odpowiedz
Media społecznościowe z super źródła informacji stały się największym rakiem XXI wieku, choroba śmiertelną naszego społeczeństwa.

@vateras131: Od zawsze byly rakiem o duzym zasiegu. Nie tylko media spolecznosciowe, ale ogolnie Internet prowadzony przez uzytkownikow. Ludzie piszacy bzudry, a inni lykajacy to jako prawde, bo przeciez jakis Andrzej tak napisal, to po coc mial klamac?
  • Odpowiedz
@viking25cc wczoraj na fb mi mignal post dot. Wypadku w jakimś mieście.

Opisane było, że laweciarz się odgrażał gapiowi i kazał mu s-------a albo wyrwie lepe na ryj.

Okazało się że chłop wybiegł z domu, czuć było alko od niego i się awanturował z ludźmi i obrażał uczestników wypadku.

Komentarz wyjaśniający pajaca zginął pośród komentarzy potępiających laweciarza.
  • Odpowiedz
kolego zle trafiłeś ( ͡º ͜ʖ͡º) taki dzienny pobór wody w większości gmin w Polsce (susza) moze byc katastrofalny poprzez obniżanie sie lustra wody wód gruntowych.

@viking25cc: świetnie trafiłem. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Z tego co wiem czerpał wodę z własnej studni GŁĘBINOWEJ, a jest jednak wyraźna różnica między wodami GŁĘBINOWYMI, a gruntowymi, na przykład taka, że te śmieszne 50m3, nawet
  • Odpowiedz