Wpis z mikrobloga

ostatnio mam wrażenie jest coraz gorzej, skala manipulacji i fakenewsow jaka zarzuca się internet jest kolosalna i przygniatającą.

@Hoisin_Sticky_Ribs: a będzie jeszcze weselej, kibole dostali immunitet i teraz są używane przez pis jako legalne bojówki do robienia burd
  • Odpowiedz
@viking25cc Z ciekawości, ktoś wie jak to 5m3 jest weryfikowane? Rozumiem, że jakiś sąsiad robi donos i co dalej.. Przecież chyba nie ma żadnych obowiązkowych liczników na studni które podają ile wody wyciągnąłeś?
  • Odpowiedz
przedsiębiorca - milioner pobierał prawie 50m3 wody ze studni dziennie, co mogło prowadzic do katastrofy ekologicznej w powiecie.

@viking25cc: ty za to wyolbrzymiasz w drugą stronę i tak się powoli żyje w tej podzielonej Polsce.
  • Odpowiedz
ciekawości, ktoś wie jak to 5m3 jest weryfikowane? Rozumiem, że jakiś sąsiad robi donos i co dalej..

@greenwarrior: to da sie policzyć. Skoro chłop miał N krów, krowa potrzebuje minimum X litrów wody dziennie. Zużycie = N * X.
  • Odpowiedz
@viking25cc
Niestety takie wrzuty jak picrel mają 100x większe przebicie niż posty dementujące, a ich autorzy często nawet po tym jak zostaną wyjaśnieni w komentarzach nie zamieszczają żadnych sprostowań, ani nawet nie kasują po cichu swojej dezinformacji.
Z tym się nie da wygrać, będzie tylko gorzej. Media społecznościowe z super źródła informacji stały się największym rakiem XXI wieku, choroba śmiertelną naszego społeczeństwa.
  • Odpowiedz
Mam znajomych po obu stronach i mozemy podyskutować rzeczowo na wiele tematów. Facebook - komentarze itd to jest niestety banda zjebow umysłowych.

@viking25cc: Mądrzy, albo chociaż przeciętni ludzie olali komentowanie na FB już długie lata temu. Tam zostały w większości praktycznie same odpady umysłowe, lokalne głupki, itp.
  • Odpowiedz
@viking25cc: widziałeś ostatnie sondaże wyborcze i wzrost poparcia dla PiSu i świrów z sekty Memcena i Brauna? Jeśli tak to chyba masz odpowiedź gdzie żyjesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ostatnio mam wrażenie jest coraz gorzej, skala manipulacji i fakenewsow jaka zarzuca się internet jest kolosalna i przygniatającą.

Odpowiedz

@Hoisin_Sticky_Ribs: a będzie tylko gorzej, bo pisowcy i konfiarze zdali sobie sprawe, ze to dziala. internet przestal byc juz medium ludzi myslacych, mamy tutaj teraz taka sama propagande jak w rosji
  • Odpowiedz