Wpis z mikrobloga

Poszedłem dzisiaj na spacer po osiedlu i to jest horror - dosłownie w każdym bloku kundel lub kilka kundli ujada na balkonie. Czy to społeczeństwo któremu tak bardzo przeszkadza płacz dzieci nie słyszy tego ujadania od rana do wieczora? #psy #psiarze #patologiazmiasta
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jestem przekonana, że spokojnie zdążysz powiedzieć "proszę zawołać psa" i jego właściciel zdąży go zawołać, zanim ten pies zainteresuje się akurat Twoją osobą i podejdzie do Ciebie z kilkudziesięciu metrów ¯\(ツ)/¯

@Hawwa: Stawiasz problem na głowie, bo to jest odpowiedzialność właściciela psa, żeby nie podbiegał do obcych, a nie ludzi, którzy sobie tego nie życzą.
Dużo biegam i nie mam zamiaru musieć pięć razy na godzinę się zatrzymywać, zastanawiać czy
  • Odpowiedz
@WielkiNos: U mnie na osiedlu poobszczywane słupki z lampkami pordzewiały i się powykładały. Rada osiedla nie mogąc zamówić takich samych (wycofana seria) wmontowała oświetlenie w gruncie - skierowane do góry - tak, kur#wa! XD przeimponująco to wygląda
  • Odpowiedz
Jestem przekonana, że spokojnie zdążysz powiedzieć "proszę zawołać psa" i jego właściciel zdąży go zawołać, zanim ten pies zainteresuje się akurat Twoją osobą i podejdzie do Ciebie z kilkudziesięciu metrów ¯\(ツ)/¯

@Hawwa jestem pochylona i sobie kucam żeby zawiązać np. but, odwrócona plecami do ławki na której siedzi psiarz ze szczurem i nagle patrzę obok kundel mnie wącha co ty więc pie isz? Ja wiem, że macie kał psi zamiast mózgu
  • Odpowiedz
@EditorTM: to jest problem głupiego społeczeństwa. Ostatnio na ursusie jakaś babka kupiła sobie skundlonego bulldoga i wystawia go na balkon żeby nie szczekał w doku. A on potrafi szczekać o 22 przez godzinę a w życiu nie zlokalizujesz skąd to bo blok victorii dom to wygląda jak obóz koncentracyjny.
  • Odpowiedz
@EditorTM: znowu pisze na psiarzy, ale co mi tam. Moja mama ma charcika włoskiego, no zgadza się słodki piesek. Przyjechała do mnie bawić mojego bombelka lvl 1,5roku. I jak gdzieś wychodzimy razem na miasto to dosłownie nie było przypadku żeby ktoś zwrócił uwagę na moje dziecko tylko ciągle o jaki słodki piesek i to praktycznie zawsze jak wychodzimy xD nie chodzi o to że jestem madką i każdy ma się
  • Odpowiedz