Aktywne Wpisy

adamsowaanon +11
Nie boicie się że wam Tusek lub inny hochsztapler podwedzi kapuche z tego IKE, IKZE, czy tym podobnych?
Już raz z OFE se "pożyczył", i powiedzioł że to i tak nie była Polaków kapucha.
Zresztą już się nagonka zaczęła żeby oddawać kapuche bo za mało Polaków tam trzyma.
https://m.youtube.com/watch?v=Dmxexa5nTp4&t=1s&pp=ygUJaG9yeXpvbnR5
A
Już raz z OFE se "pożyczył", i powiedzioł że to i tak nie była Polaków kapucha.
Zresztą już się nagonka zaczęła żeby oddawać kapuche bo za mało Polaków tam trzyma.
https://m.youtube.com/watch?v=Dmxexa5nTp4&t=1s&pp=ygUJaG9yeXpvbnR5
A

yourgrandma +30
#wykopoweprzeboje
Głosujemy na następną kategorię.
Głosujemy na następną kategorię.
Na co chcesz głosować w następnych #wykopoweprzeboje?
- anime openings 19.8% (320)
- disco polo 10.4% (168)
- muzyka ryjąca banię 16.0% (259)
- najgorsze piosenki 10.6% (171)
- pieśni i marsze wojskowe 9.4% (152)
- piosenki afrykańskie 8.5% (137)
- piosenki polskich wykonawców, ale w innym języku 7.2% (116)
- piosenki po włosku 6.6% (106)
- polski hip hop 11.6% (187)

Psychofani się jarają jak amerykańskie podludzie takeshim 6ix9ine XD, a prawda jest taka, że chłopak jedzie tylko na wydziaranej gębie i przemyślanym marketingu. Posłuchajcie sobie np. takiego Bisza, przecież to jest ku%!€ niebo a ziemia w porównaniu z #quebonafide
Quebo jest lepszy od Bisza w gierkach słownych, panczach, lepiej nawija
Też bym pewnie miał Wilka w top 10, no ale Egzotykę, czy Płytę Roku też, pierwszy Art Brut, Dandys Flow, N--------y, Odium, może coś Łony
To tak na szybko
Z Biszem jest taki problem, że jest rewelacyjny Wilk, ale inne płyty już w całości ciężej wchodzą
Co do reszty płyt Bisza, taki "Labirynt Babel" czy "Blady Król" dalej imo > wszystko co stworzył Quebo.
Gosc cala gre przeszedl od bitew spod palacu, skladu osiedlowego, przez wbw, po najwieksze festiwale, najwiecejiedzynarodowych wspolprac i pelny szacunek calej branzy i budowniczych sceny, od oldclschoolu jak sokol czy solar, po mlodziakow jak mata i oki, a p--------z ze chlop na wydziaranej mordzie jedzie.
No rozumiem ze Ci sie moze cos nie podobac, ale Bisz (ktorego tez lubie) NIE ZMIENIL NIC w grze.
Chyba,
Warsztat - ok, ale czemu wg Ciebie wyroznia sie nim na tle zeusa, ostrego, łony czy nawet likeike1?
Quebo oczywiscie wyniosl rsp do mainstreamu jak nikt, ale wiele lat przed tiktokiem i zrobil to jakoscia zarowno klipow kak i muzyki.
"Do niczego niepodobni, wyjęci
Spod prawa i lewa, i spod poły płaszcza
Jak stal, która może z ciał
I też, żeby było jasne, ja nie twierdzę, że Quebo jest złym raperem, wręcz przeciwnie, na tle polskiej sceny jest imo ponadprzeciętny. Mój wpis sprowokowało jednak coś zupełnie innego, czytam na necie, że już drugiego takiego rapera w polsce nie będzie,
Zgadzam sie, ze kogos tak wielowymiarowego i wszechstronnego jak Quebo ja scenie nie tylko rapu ale ogolnie polskiej scenie muzycznej moze dluuugo nie byc, ale jesli oceniamy sam stricte rap muzycznie, mysle ze jest juz wielu porownywalnych i lepszych.
Bisza doceniam za cala postac i
Az ciekawi mnie co myslisz o dwoch innych postaciach - Mesie i Eldo. Bo Eldo jest tez na grwnicy rapu inteligenckiego choc z nurtu patriotycznego, a jednoczesnie wywodzi sie ze srodowiska do ktorego strzelano ( ͡º ͜ʖ͡º).
Jestem na urlopie ale oboecuje sie szerzej odniesc, bo rzadko mozna tak xiekawa dyskusje tu prowadzic.
Napisze tylko
Mesa zawsze doceniałem za flow, ale mimo to nie mogłem go słuchać. Do dzisiaj myślę, że niewielu potrafiło płynąć z takim luzem, jak on w "Nie ma możliwości", czy nawet i połączyć fajnego flow z nieoczywistym storytellingiem, jak w "Prawdzie". A te kawałki mają po kilkanaście lat. Myślę, że dla mnie przegrał bardzo przeciętną barwą głosu i odstręczającą, nieco buracką manierą - zawsze miałem wrażenie, jakby Mes grał
Golin? :D