Wpis z mikrobloga

@marek2092: Kamienie migdałkowe, po prawej stronie tez masz mały. Możesz spróbować patyczkiem do uszu, albo na chama palcem "wycisnąć" od boku. Ewentualnie są takie strzykawki do płukania Oravix. Wygooglaj sobie "tonsil stones".
  • Odpowiedz
@marek2092 to się raczej nie zbiera w kilka godzin, więc ból gardła nie musi być powiązany. Po prostu zajrzales do gardła i je zauważyłeś przy okazji. Taka moja teoria ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@marek2092: wygląda jak kamień w śliniance. Też kiedyś miałem, sam sobie wyciągnąłem długą pęsetą (wcześniej zdezynfekowałem nad palnikiem i potem po ostygnięciu zalałem płynem do dezynfekcji). Lekarz - Laryngolog da radę :-)
  • Odpowiedz
@marek2092: Może boleć, to jest jedna wielka kula bakterii i wokół niej stworzył Ci się stan zapalny - stąd podrażnienie i ból jest trochę inny niż przy typowym zapaleniu gardła.
  • Odpowiedz
@marek2092: Dokładnie takie to właśnie uczucie jest jak urośnie większy. Jak już się pozbędziesz (serio palcem najprościej, ewentualnie zamów ten zestaw Oravix). To kup sobie skrobaczkę metalową do języka i staraj się co jakiś czas zeskrobać jak najgłębiej z języka.
  • Odpowiedz
@marek2092: dawaj znać jak pachniało po roztarciu w palcach ( ͡ ͜ʖ ͡)

To jest ten sam zapach co czuli ludzie jak oddychałeś albo mówiłeś w ich otoczeniu, bo Ty do normalnej intensywności aromatu się przyzwyczaiłeś.

Płucz gardło szałwią czasem. Też nieco pomaga w zapobieganiu.

A i w ogóle olej ten zestaw weź se trzonek od noża do masła albo widelca i lekko naciśnij z
  • Odpowiedz