Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie wiem po co w ogóle wyciągali brudy na Nawrockiego jak potem w debatach w ogóle tego nie wykorzystywali

@Tortcebulowy: no nie wiem, bo może nie ma dowodów na te brudy? Ze sprawy mieszkania się racjonalnie wytłumaczył i nie ma dowodów, że to nie prawda, tylko zostaje kwestia czy się w to wierzy, czy nie, kibolem to Tusk też był i też się sam przyznał, a na sutenerstwo nie ma
  • Odpowiedz
@IV_RP: Nie wiem czy racjonalne wytłumaczenie to nowa wersja wydarzeń na każdy dzień. A co do sprawy Grand Hotelu to mógł pozwać Onet w trybie wyborczym i jakby nie mieli dowodów to zaorałby ich i Trzaskowskiego w wyborach aż miło. Przecież aż się prosili o ten pozew. Widocznie wiedział że to nie będzie takie oczywiste. Jakby wygrał proces to by było ukoronowanie kampanii i upokorzenie przeciwnika. Czemu z tego nie
  • Odpowiedz
mógł pozwać Onet w trybie wyborczym

@lena1234: Ja p..dole. Tłumaczy się wam setki razy, że tryb wyborczy jest używany do pozywania w przypadku agitacji wyborczej (zwłaszcza wrogiego obozu) tutaj mieliśmy artykuł prasowy, który w dodatku bezpośrednio nie mówił niczego, tylko powoływał się na innych (że ktoś coś powiedział).
Każdy adwokat i radca grzmiał o tym, że sąd by taki pozew po prostu odrzucił. A wy nadal swoje. Elita mądrzejsza od
  • Odpowiedz
Czemu z tego nie skorzystał?

@lena1234: bo pozywanie redakcji w trybie wyborczym jest wątpliwe instytucjonalnie i zależnie od sędziego, mogłoby to być od razu oddalone, a potem by była wielka narracja, że to praktycznie przegrany pozew.

Tak, czy inaczej jest pozew o naruszenie dóbr osobistych wobec Onetu i bardzo ciekawe, czy pojawi się dwójka tych ich, na pewno istniejący świadków.
  • Odpowiedz
@Maks_S porównaj też młodsze kadry PO do młodszych kadr pisu. Przecież to intelektualna i charyzmatyczna przepaść. Obydwie gajewskie, myrcha , zembaczynski , jaskulski przecież to jest pośmiewisko xD
  • Odpowiedz
@lena1234 nie mógłby(w sensie by mógł ale byłoby to dla niego nieopłacalne wizerunkowo) pozwać w trybie wyborczym, bo na 99% by wniosek został oddalony z powodów formalnych, co pozwoliłoby mediom pisać o przegranej. Ludzie czytają nagłówki, by się nie zagłębiali w szczegóły artykułu dlaczego „przegrał”. Przykład to proces ćwik vs mentzen albo obajtek vs onet.
  • Odpowiedz
to intelektualna i charyzmatyczna przepaść

@pasza03: tak bym tego nie określiła, chociaż faktycznie są dużo bardziej sprawni medialnie i "rozkrzyczani". Może to też wynika trochę z tego że pis ma jakąś strategię narracji i działania i ją konsekwentnie realizują. PO jest bardziej pogubiona bo mam wrażenie zasiedzieli się w opozycji i nie mogą się z tego otrząsnąć. Poza tym pis był przy władzy 8 lat i to też widać w
  • Odpowiedz
jak są na piśmie jego kłamstwa u notariusza

@wstanczyk: jakie kłamstwa, że zapłacił mu w ratach, bo tak z nim ustalił? Człowieku to się wydarzyło prawie 10 lat temu, sugerujesz że nikt z PO w Gdańsku tego nie wykorzystał przeciw niemu jak był dyrektorem najbardziej politycznego muzeum w kraju, czy potem jak był przez lata prezesem IPNu? To się po prostu nie spina.
  • Odpowiedz
jakie kłamstwa

@IV_RP: Np jak poświadczył, że zapłacił, a potem przyznawał na wizji, że płacił przez lata już po tym fakcie. Z resztą nawet gdyby nie ta sytuacja, to kto rozsądny zaufałby osobie, która nałogowo kłamie nawet w sprawie własnych używek, a w sprawie tego mieszkania przedstawiła kilka sprzecznych ze sobą wersji wydarzeń? Trzeba albo bardzo chcieć w jakąś pozytywną dla niego wersje wierzyć, albo być największym frajerem w województwie.
  • Odpowiedz