Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci byłem dzisiaj oglądać kilka bliźniaków pod Wrocławiem. W jednym przypadku - cena po weekendzie wzrośnie o 25 tys, w drugim podobno sprzedano 5 całych (10 połówek szeregowców) w ostatnie dwa tygodnie. Faktycznie jest jakieś ożywienie czy to znowu jakaś bajera ? ;P
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W jednym przypadku - cena po weekendzie wzrośnie o 25 tys,

@oslawoooo: nikt nie kupił dlatego cena w górę. To jak z tymi ogłoszeniami z promocją tylko do końca maja, w czerwcu też jest promocja ale tylko do końca czerwca więc trzeba się spieszyć
  • Odpowiedz
@oslawoooo: obserwuję rynek bliźniaków w okolicach Krakowa, odkąd zacząłem sprawdzać kilka miesięcy temu, to na sprzedaż są ciągle te same bliźniaki. Czy to deweloperskie, czy to zwykły "Kowalski" chce sprzedać. Nie sprzedają się, bowiem cena jest za wysoka w stosunku do tego, co można za te pieniądze kupić w mieście. Czyli na przykład bliźniak 85 metrów za 850k, gdzie za milion można kupić mieszkanie 75-80 metrów i mieszkać w mieście
  • Odpowiedz
  • 0
@Snowflake_ tutaj masz użytkowej 110 m plus garaż 17, na działce 650m2. W jednym miejscu jest takich samych bliźniaków z 50. Dojazd trochę lipa do Wrocławia, ale podobno da się szybciej. Ja wybieram dom/szereg bo tak bym po prostu chciał, mieszkanie odpada.
  • Odpowiedz
@oslawoooo: Od miesiąca na Śląsku jest trochę lepiej, trochę osób zaczęło starać się o kredyty jak poszła informacja że nie będzie dopłąt w najbliższym czasie. Moja dziewczyna sprzedaje osiedle u dewelopera, w tym miesiącu podpisała 4 umowy gdzie od początku roku było naprawdę słabo. Więc jakieś tam ożywienie jest, ale raczej bym nie wierzył w teksty że po weekendzie będzie drożej. Typowy handlowy shittalk.
  • Odpowiedz
@oslawoooo: Bajera xd
używaj Wayback Machine do przeglądania ich starych wersji stron i monitoruj, czy rzeczywiście schodzi. Na porządku dziennym jest ukrywanie mieszkań nawet jeśli klient nie dostał jeszcze zgody na kredyt albo ciągła rotacja dostępnych mieszkań. A po słownej rezerwacji zamieniają na zarezerwowane na stronie XDD
  • Odpowiedz
@oslawoooo: dobra cena za bliźniaka z garażem 120 metrów. Jedynie ten dojazd słabo wygląda, ale jak możesz pracować hybrydowo, to warto wziąć. Jak musisz być codziennie w pracy, to decydowałbym się na coś bliżej. Nie ma sensu tracić 2 godzin dziennie na dojeżdżanie tam i z powrotem.
  • Odpowiedz
@oslawoooo: fajnie ten bliźniak wygląda, dobra cena. W okolicach Krakowa, to mógłbym pomarzyć o czymś takim ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tutaj są bliźniaki 80 metrów, bez garażu, ogródek 200 metrów, za 850-900k ( ͡° ͜ʖ ͡°) Więc trochę się mija z celem taki zakup, natomiast w Twoim przypadku myślę, żebym się decydował. Rzuć jeszcze okiem na miejscowości, skąd masz dojazd pociągiem do
  • Odpowiedz