Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dorkas: Wiesz może czy na DZSW honorują zmiany dotyczące włosów (do 5cm, boki krótko) i zarostu do 3 cm czy nadal wszystko po staremu?( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeśli to nie tajemnica, to jak z zarobkami na specjalistycznych wliczając dodatki?
  • Odpowiedz
@dorkas: Super wpis, elegancko to streściłeś. A powiedz mi jak to jest z przyjęciem do służby zawodowej po ukończeniu dobrowolnej? Interesowałem się z czystej ciekawości jak wygląda ścieżka zawodowa po takiej służbie z tego co wyczytałem w tych oficjalnych źródłach to przyjęcie do zawodowej niekoniecznie jest gwarantowane dla takiej osoby która ukończyła dobrowolną. Jak to wygląda według twojej wiedzy? W końcu znasz temat od środka i zapewne widziałeś i słyszałeś
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 3
@Dave_Leet po szkoleniu specjalistycznym z pewnością będzie łatwiej zostać zawodowym niż po szkoleniu podstawowym (chociaż w teorii to już wystarczy żeby się ubiegać o przyjęcie). Koniec końców żeby zostać zawodowym musi być wolny etat. Jednostka nie będzie bez przerwy tworzyć nowych kompanii bo ochotników do niej jest akurat dużo.

Ogółem, na początku DZSW jednostki łatały braki kadrowe, a nawet tworzyły nowe zawodowe kompanie i obsadzały je dobrowolsami którym dawano zawodowego po dwóch
  • Odpowiedz