Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: moim zdaniem spoko zapoczątkowanie rozmowy. Żadną desperacją, cringem czy czymś nie zalatuje, jak sugerują wyżej. Początek konwersacji jest trochę niezręczny sam w sobie, bo ciężko znaleźć na początku wspólny temat. Moim zdaniem takie podejście to fajny starter. Każe się rozmówcy zastanowić nad czymś, trochę dzięki temu powiedzieć coś o sobie... Jak dla mnie na plus. Ja z moim mężem tak się zagadaliśmy przy pierwszym kontakcie, bo miałam w opisie
  • Odpowiedz
Aż tak źle mirki?

@mirko_anonim: ludzie tak nie rozmawiają w realu, a jeśli wg ciebie tak, możliwe ze coś jest nie tak z twoim rozwojem społecznym. na tiktoku często widze parodystyczne filmiki z cringowymi nerdami którzy mówią tak jak ty piszesz. więc no.

z drugiej strony nie ma co aż tak przyciągać uwagi do tego co piszesz bo to i tak ma nikłe znaczenie. byleby nie przeszkadzało w twoim odbiorze
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: No trochę tak niestety xd. Domyślam się, że chcesz dobrze i chcesz pokazać, że ci zależy i się starasz, ale nie tędy droga. Zamiast próbować poderwać dziewczynę robieniem fikołków, zadbaj o swoje życie, zastanów się czego chcesz, itd. Nie mówię, że nie możesz się angażować w relację, ale nie ma co też robić z siebie cyrkowca. Pierwsza wiadomość jak najbardziej ok na początek rozmowy, ale jak na to ci
  • Odpowiedz
@Krolowa_Nauk: rozumiem, a teraz spróbuj wyjść ze swojej bańki. Statystycznie dominanta w społeczeństwie to NPC, więc chłop wychodzi z błędnego założenia, że jak ktoś naskrobał dwa zdania w opisie to tym NPC nie będzie.

Dołóż do tego to, że taka laska dostaje w tym samym momencie wiadomości od czadów, więc klaunujący normik/przegryw wywołuje co najwyżej uśmiech politowania.

Już teraz łapiesz skąd tak pojazd tu po OPie? Takie podejście jest nieefektywne
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):  @Polski_ananas @DonJamnik
@2-aminopirydyna
@czescmampytanie To co mam udawać kogoś kim nie jestem? To wyjdzie i będzie miała mnie za z---a i kłamce ( ͡° ʖ̯ ͡°) Ja nie potrafię inaczej pisać, taki jestem. Lubię głębokie rozmowy żeby poznać te osobę, a nie pajacować, bo z tego wyjdzie czy spotkanie ma sens i zatrybi na nim, czyli będziemy mieli rozmowy,
  • Odpowiedz