@sztefen_muller: Napisałeś 100% prawdę, ale jeśli uważasz, że to jakiś wyjątek w ułaskawieniach to proszę nie patrz na ułaskawienia poprzednich prezydentów bo się oburzysz.
@StdPtr: nie, szmatecki rozkręcił inbe bo Filiks zaczęła we szyć w lasach Państwowych gdzie Balonowy mial chociażby podatek darkowy. To ze gość jesg na wolności jest niesamowitym skandalem
@sztefen_muller: ułaskawił na wniosek ofiar, które chciały zniesienia zakazu zbliżania się. Sprawca odsiedział cały wyrok, ale pozostał zakaz zbliżania się. I tego zakazu dotyczyło ułaskawienie.
@sztefen_muller: właśnie przez te sprawę uświadomiłem sobie, że "liberałowie" potrafią siać taką samą propagandę jak pis i nie stanowią w związku z tym żadnej "nowej jakości"
@sztefen_muller: i ten argument z "nie miała z czego żyć" jest po prostu uwłaczający dla pokrzywdzonej i jej matki. Dwie dorosłe kobiety nie były w stanie utrzymać się własną pracą w tamtym czasie?
Tyle że wygodnie zapomniałeś napisać, że ofiara wnioskowała o to, bo nie miała za co żyć, a potwór który ją gwałcił miał pieniądze.
No popatrz, ty za to nie zapomniałeś skłamać, że ułaskawiony był gwałcicielem. Nie był. Gdyby było inaczej, podówczas wciąż odsiadywałby wyrok, a nie wnioskował o uchylenie zakazu zbliżania się.
Po drugie, pisząc w ten sposób, negujesz jakąkolwiek wartość resocjalizacji. Sprawa dotyczy człowieka, który wykazywał poprawę, a
fajen bo udało się naprawić lapka, laptop 13 lat, wiatraczek głośnio chodził, chrzęścił, zamówiłem nowy, zamontowałem, wymieniłem też pastę na procku na nową i śmiga cichutko, temperaturki fajne, umiem coś
Wiedziałem że znajdzie się ktoś usprawiedliwiający Dudusia.
Tyle że wygodnie zapomniałeś napisać, że ofiara wnioskowała o to, bo nie miała za co żyć, a potwór który ją gwałcił miał pieniądze.
PiS zbierał od nas pieniądze dla takich właśnie osób, ale Ziobro z ekipą tyle rozkradli że dla dziewczynki
@GraCham120: Kiedy same tak mówiły. We wnioskach o ułaskawienie głównym argumentem były finanse:
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/andrzej-duda-ulaskawil-pedofila-rodzina-sprawcy-dajcie-nam-normalnie-zyc/f421knt
ale jak widać wszechwiedzący anon z mirko wie lepiej xD
No popatrz, ty za to nie zapomniałeś skłamać, że ułaskawiony był gwałcicielem. Nie był. Gdyby było inaczej, podówczas wciąż odsiadywałby wyrok, a nie wnioskował o uchylenie zakazu zbliżania się.
Po drugie, pisząc w ten sposób, negujesz jakąkolwiek wartość resocjalizacji. Sprawa dotyczy człowieka, który wykazywał poprawę, a