Wpis z mikrobloga

#zdrowie #szumyuszne czy ktos tutaj zmaga sie z szumami usznymi? 4.11 zaczalem brac Dulsevie (na neuropatie obwodowa), po miesiacu 6.12.2024 wystapily u mnie szumy i trwaja do dzisiaj. Na poczatku byly tak ogromne, ze spalem 1h dziennie. Jestem 6 miesiecy po odstawieniu leku, szumy zostaly.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Pan_Szeryf Betaserc to lek pierwszego wyboru przepisywany przez wszystkich internistów jak słyszą hasło "szumy uszne". Nie działa, ale warto spróbować
  • Odpowiedz
@njay: Bo nie ma skutecznego leku na szumy uszne, wszystkie leki i suplementy na to opierają się o zwiększenie ukrwienia w mózgu i błędniku lekko poprawiając regenerację
  • Odpowiedz
  • 0
@Primek_1980 Na rozrzedzenie krwi jest więcej leków, np winpocetyna, ale gdzieś czytałem, że długoterminowo nie powinno się go stosować. Ginko jako suplement działa podobnie, ale słabiej
  • Odpowiedz
@Primek_1980: Kilka pętli, jak sobie przypomnę o istnieniu moich szumów~ Nie przeszkadzają mi, nie znam świata bez nich tak naprawdę. Ale czasem śmiesznie jest je sobie wyłączyć i "usłyszeć" ciszę :)
  • Odpowiedz
@Primek_1980: Hej, coś się zmieniło z szumami? Wyleczyłeś je albo co bardziej możliwe zapomniałeś, że istnieją i sie przyzwyczaiłeś? Sory jesli tak i teraz ci przypominam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz