Wpis z mikrobloga

Jest taka sprawa. Szukam boxa pod streaming i filmy z dysku. Android odrzucam. Korzystałem z dwóch boxów na nim i brak mi windowsa. Stwierdziłem że wykorzystam pod to gotowca od Della lub Lenovo. Mają minipc na Ryzenach za 5 stówek. Tylko teraz tak. Chciałbym dokupić klawiaturę Logitech z gładzikiem ale jak to sensownie obsłużyć z poziomu kanapy? Kiedyś do windowsa xp było Media center i wyglądało to świetnie jak na swoje czasy. Dziś w teorii mógłbym wykorzystać steama w big picture żeby zrobić sobie z tego launcher aplikacji ale nie wiem jak to sprawdziłoby się w rzeczywistości. Jak w ogóle szukać aplikacji które byłyby launcherami? Gdy próbuję szukać to znajduje mi albo wątki dotyczące właśnie Media center sprzed 20 lat albo launchery do Androida udające win 11 xD
#tvbox #windows #pc #minipc
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zGdyniMlodyG: aaaha to już wiem. należysz do tych co to wieczny problem mają. ogólnie polecam te mini pc na ryzenach. do tego ewentualnie jakiś odbiornik/badajnik irda i fajny pilot, na którym ustawiasz sobie customowe działania jak kiedyś były w czasach windows media center dodawane to nietórych laptopów. ja bym sobie wrzucił linuxa i przełączanie między ekranami tak jak na screenie z tym, że zamiast windows to dałbym kodi na pełnym
wojciet - @zGdyniMlodyG: aaaha to już wiem. należysz do tych co to wieczny problem ma...

źródło: Zrzut ekranu z 2024-09-10 04-09-48

Pobierz
  • Odpowiedz
@zGdyniMlodyG: do samej obsługi polecam tanie Chińskie miniklawiaturki bezprzewodowe. Są trochę tandetne, ale u mnie się sprawdzają w takiej roli. Oczywiście elaboratów nimi pisać nie będziemy, ale do podstawowej obsługi win się nadają.
  • Odpowiedz
  • 1
@wojciet: bo wiecznie są problemy z tym gównem. to dobrze działa przez tydzień, by przez kolejny był problem. nieładujące się repo, problemy z pamięcią podręczną, bawienie się w reinstalacje, bo wywala źródła.
  • Odpowiedz