Wpis z mikrobloga

Glupie pytanie (może), ale to dlatego, że nie mieszkam od 10 lat w Polsce, a mam wrażenie, że ceny strasznie się zmieniły i odjechały dlatego pytam: Na jaki poziom życia w Polsce może sobie pozwolić para gdzie oboje zarabiają razem 30k na miesiąc (netto/do ręki)?

Jak to wygląda cenowo? Np. wynajem mieszkania, ceny mediów etc?

Jeśli chodzi o nas to raczej nie jesteśmy ludźmi, którzy przewalają kasę na pierdoły, nie mamy żadnych drogich hobby, nie palimy, samochód mogę mieć tylko ja - więc to też bardzo ogranicza koszty. Praca/zarobki z domu.

#zarobki #polska #praca #pracbaza
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EdgyCaesar97: lipa, 30k miesiecznie to nic. Beędziesz musiał znaleźć dodatkową prace. No i czasami zdarzy wam sie grzebanie w kontenerach pck z ciuchami. Ale jakoś przeżyjecie. Może starczy na kawe na mieście raz w miesiącu. Qwa co za głupie pytanie. Typu pochwale sie ile zarabiam, ale mózgu to nie ma za bardzo
  • Odpowiedz
@EdgyCaesar97: Ceny nieruchomości są dużo niższe niż na zachodzie a zarobki już często te same - jak np. to 15k netto w korpo. Za 10k na luzie ogarniecie spore mieszkanie, jedzenie, bieżące wydatki i ratę leasingu. Reszta na wakacje, przyjemności i inwestycje.
  • Odpowiedz
  • 0
@Torqux: Pytam poważnie, wiem że 30k to "dobre zarobki" ale jest różnica międzty dobre zarobki: bo stać mnie włożyć co do gara i wykarmić żonę i 2 dzieci, a rożnica między "dobre zarobki" bo palę hajs w kominku bo mi się nudzi..

Przykro mi, że tak odebrałeś moje pytanie.
  • Odpowiedz
@EdgyCaesar97: Szczerze? Koszta Ci się w 5-9k zamkną życia. Każdy pluje na życie tutaj ale tragedii nie ma.
My z różowym w Krk:
* Mieszkanie: czynszu 850 PLN z garażem, rata (sobie lub komuś) 2500 PLN
* Opłaty pozostałe - 450 PLN
* Zakupy - 2500 PLN
* Szeroko pojęta rozrywka -
  • Odpowiedz
@EdgyCaesar97: lekka ręka w miesiąc wydasz 10-15tys, reszta na oszczędności

ktoś napisał "szeroko pojęta rozrywka 500-1000zł", no jak czyjaś rozrywka jest chodzenie do ZOO raz w miesiącu to może ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
lić para gdzie oboje zarabiają razem 30k na miesiąc (netto/do ręki)?

@EdgyCaesar97: kawior, pączki z polewą ze złota, homary, auta z salonu, ubrania wypierdacze dla żony, dla ciebie zegarki roleks, okulary raban
  • Odpowiedz