@volvo-gets: Samego czystego kolagenu opłaca się brać jakieś 10 g dziennie. Ten z linka jest bardzo dobry, sam go rano kupowałem i wtedy jeszcze kosztował 99 zł. Jak sobie zamówisz to wystarczy brać 2 miarki, a nie 3 jak jest napisane na opakowaniu.
@volvo-gets: 10 g dziennie to prawidłowa dawka. Ja piję kolagen, wprawdzie nie na stawy tak więc tutaj się nie wypowiem, ale na skórę. Ogólnie widzę efekty na tym polu.
NO to pierwsze co musisz wiedzieć to to, ze nie będziesz miał tutaj efektów od razu tylko trzeba co najmniej kilka tygodni aby zobaczyć rezultaty ale najlepsze są po kilku miesiącach. Ogólnie również jestem zdasnia, ze kolagen z wywaru czy z galaretki jest ok, ale równeiż i dla mnie wygdoniej jest nasypać sobie po prostu miarkę proszku prosto do mordy czy po prostu w czymś rozrobić. Ogólnie ja biorę dziennie tak z
@volvo-gets: koledzy z maty wcinają końskie żelki z kolagenem o smaku wiśniowym ( ͡°͜ʖ͡°) Nie, nie zmyślam. Jak istnieje końska maść, która była hitem w Polsce jakiś czas temu, to w szerokiej ofercie produktów dla koni, są też żelki z dużą zawartością kolagenu, znaczniej przewyższającą te pierdodawki które masz w produktach dla ludzi.
@volvo-gets: kup sobie jeszcze takie kombo w tabsach glukozamina + msm + chondroityna i coś z boswelią, jako uzupelnienie, poczytaj o tym jak nie znasz
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
źródło: photo_2025-04-06_15-22-18
PobierzOgólnie ja biorę dziennie tak z