Wpis z mikrobloga

Jaki kolagen i ile gram polecicie brać dziennie? Pytam bo zastanawiam się nad suplementacją. Chodzi mi głownie o stawy. Odczuwam lekki dyskomfort w stawach przed i po treningu. I kilkoro znajomych właśnie wspomniało mi o kolagenie. Ogólnie dodam, ze ból nie występuje tak częśto i głownie jak mam słabszą regenerację. Na przykład tyddzień z mniejszą iloscią snu. Ogólnie zastanawiam się nad dawkami, czy osoby trenujące powinny brać większe dawki? No i sam kolagen czy może jednak z witaminą C? Znalazłem coś takiego: https://allegro.pl/oferta/kolagen-rybi-10000-mg-premium-stawy-skora-wlosy-paznokcie-hialuron-wit-c-d3-17185526326?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_b&utm_campaign=1a4e72af-5ae3-41dc-a30c-e865bcd4a724&clickId=ppr-pl-706894717 #kolagen #bieganie #silownia #stawy #zdrowie #odzywki #witaminy
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@volvo-gets: Samego czystego kolagenu opłaca się brać jakieś 10 g dziennie. Ten z linka jest bardzo dobry, sam go rano kupowałem i wtedy jeszcze kosztował 99 zł. Jak sobie zamówisz to wystarczy brać 2 miarki, a nie 3 jak jest napisane na opakowaniu.
  • Odpowiedz
@volvo-gets: 10 g dziennie to prawidłowa dawka. Ja piję kolagen, wprawdzie nie na stawy tak więc tutaj się nie wypowiem, ale na skórę. Ogólnie widzę efekty na tym polu.
  • Odpowiedz
NO to pierwsze co musisz wiedzieć to to, ze nie będziesz miał tutaj efektów od razu tylko trzeba co najmniej kilka tygodni aby zobaczyć rezultaty ale najlepsze są po kilku miesiącach. Ogólnie również jestem zdasnia, ze kolagen z wywaru czy z galaretki jest ok, ale równeiż i dla mnie wygdoniej jest nasypać sobie po prostu miarkę proszku prosto do mordy czy po prostu w czymś rozrobić.
Ogólnie ja biorę dziennie tak z
  • Odpowiedz
@volvo-gets: koledzy z maty wcinają końskie żelki z kolagenem o smaku wiśniowym ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie, nie zmyślam. Jak istnieje końska maść, która była hitem w Polsce jakiś czas temu, to w szerokiej ofercie produktów dla koni, są też żelki z dużą zawartością kolagenu, znaczniej przewyższającą te pierdodawki które masz w produktach dla ludzi.
  • Odpowiedz