Wpis z mikrobloga

Mircy z #szczecin #swinoujscie #polska #policja #kiciochpyta Słuchajcie mam pytanie, jechalem sobie pewną drogą. Leciałem dużo powyżej ograniczenia prędkości. Wyprzedziłem jakiegoś Hyundaia z rejestracją ZSW i po kilku kilometrach takiej jazdy włączyli niebieskie sygnały na grillu. Przepuściłem ich a oni pojechali dalej. Czy to mogła być policja ? A jeśli tak to dlaczego mnie nie zatrzymali xD #heheszki
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jazdaniebieski2023: Za niewskazanie kierującego pojazdem, który popełnił wykroczenie, grozi kara finansowa. Wysokość mandatu zależy od rodzaju wykroczenia i może wynosić do 8000 zł, a w przypadku wypadku nawet 30 000 zł.
  • Odpowiedz
@jazdaniebieski2023: tajniaki mają to w dupie, to nie drogówka. Ostatnio też byłam piratem bo się spieszyłam i dopiero na światłach się skapnęłam że wyprzedziłam tajniaków ( ͡° ͜ʖ ͡°) spojrzeliśmy się tylko na siebie i zapięłam pas xD
  • Odpowiedz
@jazdaniebieski2023: musiałbyś znaleźć takiego co pójdzie na policje i się przyzna, że to On. Dodatkowo musiałbyś mu opłacić mandat za przkroczenie prędkości oraz dać kilka tysi za ryzyko bo za składanie fałszywych zeznań grozi bowiem pozbawienie wolności do 8 lat.
  • Odpowiedz