Aktywne Wpisy

nieparzystokopytny +472
#takasytuacja W Darłowie budowali szeregowce, ale "przypadkowo" wyszły im bez okien i z Biedronką wewnątrz całości.
To pierwszy na świecie Biedronkowiec ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To pierwszy na świecie Biedronkowiec ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: HLl_Uc9W8AAaQhS
Pobierz
PremeditatioMalorum +224

Zamówiłem kanapę za 4891zł z Vente Unique, miesiąc temu miała miejsce dostawa z wniesieniem do mieszkania. Dostawa była przeprowadzona przez ich podwykonawcę, Rhenus. Jako, że nie było mnie akurat na miejscu (mieszkanie było świeżo po remoncie a ja jeszcze się nie wprowadziłem), dostawców wpuściła inna osoba. Dostawcy ciągnęli kanapę po podłodze na metalowym stelażu i trącili nią ościeżnicę drzwi. Szkody (odpryski na ościeżnicy, zarysowania nowej podłogi) były zauważone dopiero chwilę później, już po podpisaniu protokołu. Sprawdziłem monitoring, okazało się, że dostawcy na siłę wpychali kanapę do windy (samo jej wyciągnięcie to 10 minut szarpania) uszkadzając jej zabezpieczenia i powodując zabrudzenia. Tego samego dnia zgłosiłem reklamacje dokumentując szkody. Po niemal miesiącu oczekiwania na odpowiedź, dostałem propozycję 750zł rekompensaty i odrzucono reklamację dotyczącą uszkodzeń paneli i futryny powołując się na firmę Rhenus i podpisany protokół. Z tego co się orientuję to standardowa praktyka przerzucania odpowiedzialności. Co robić w tej sytuacji? Firma jest z Francji. Uderzać od razu do sądu z europejskim postępowaniem w sprawie drobnych roszczeń?
#wykopefekt #afera #zakupy #reklamacja #ecommerce #prawo #francja #polska #pomocy
źródło: dostawa_wciskanie_do_windy
Pobierzźródło: 1000024039 (1)
Pobierzźródło: 1000024027
Pobierzźródło: 1000024029
Pobierzźródło: Bez tytułu
Pobierzźródło: dostawa_uszkodzenie_i_usuniecie_kartonu_1
Pobierz